Fazuľové fašírky

petada - fotkapetada, 2. augusta 2013
Fazuľové fašírky
Foto: petada

Nedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer ako klasické fašírky z mäsa, takže sa nakoniec všetky rýchlo pojedli :) Príprava je jednoduchá, navyše jedlo obsahuje len "klasické" ingrediencie

Suroviny

 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočenú fazuľu uvaríme v slanej vode, rozmixujeme, alebo ja som použila mlynček na mäso, je to rýchlejšie :)

  2. 2

    Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, roztlačený cesnak, korenie, soľ, vajce

  3. 3

    Zmiešame a pridáme podľa potreby strúhanku

  4. 4

    Vysmážame na oleji, aalebo môžete skúsiť aj v trúbe, bude obsahovať menej tuku, ale zas asi budú krehkejšie

  5. 5

    Pochutnávame :))

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
všade plno čerstvej zeleniny ... a navyše Vysmážame na oleji, ...
Fajn, pozerám sa na teplomer je 34 stupňov (nad nulou)
Takto by som sa teraz v lete mal stravovať? Ani ma nenapadne.
používateľ nemá avatar
plk
@kredenc - a mne sa to paci. Co sa mame prezierat nezdravymi jedlami len v zime :-) ? Brucho ziada svoje. A viem si to velmi dobre predstavit "na studeno", polozene na akomkolvek cerstvom salate s jogurtovym "dipom"
Mimochodom, Petada, pacia sa mi aj tie cuketove, ktore ste sem dali. Ale bez tej salamy (meso a jeho derivaty nejem :-) ). Ale ako ortodoxny antivyprazac radsej skusim v tej rure na sucho a bez oleja.
Recept sa mi páči. Veď ich netreba robiť keď je horúco. Ja verím, že sa niekedy ochladí. A to pečenie v rúre je dobrý nápad (jedla som také brokolicové a boli výborné ).