Foto: petada
Nedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer Zobraziť celý popisNedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer ako klasické fašírky z mäsa, takže sa nakoniec všetky rýchlo pojedli :) Príprava je jednoduchá, navyše jedlo obsahuje len "klasické" ingrediencie
Postup
-
1
Namočenú fazuľu uvaríme v slanej vode, rozmixujeme, alebo ja som použila mlynček na mäso, je to rýchlejšie :)
- 2
Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, roztlačený cesnak, korenie, soľ, vajce
- 3
Zmiešame a pridáme podľa potreby strúhanku
- 4
Vysmážame na oleji, aalebo môžete skúsiť aj v trúbe, bude obsahovať menej tuku, ale zas asi budú krehkejšie
- 5
Pochutnávame :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fajn, pozerám sa na teplomer je 34 stupňov (nad nulou)
Takto by som sa teraz v lete mal stravovať? Ani ma nenapadne.
Mimochodom, Petada, pacia sa mi aj tie cuketove, ktore ste sem dali. Ale bez tej salamy (meso a jeho derivaty nejem :-) ). Ale ako ortodoxny antivyprazac radsej skusim v tej rure na sucho a bez oleja.
Kredencove "postrehy" su zufale...
Nic si z toho nerob, dodala si mi zopar inspiracii :-)
dokonca som robila i plnku na zákusok z fazule-falošné "gaštany"..
A povýšenie brucha nad zdravý rozum, ako plk, - to radšej komentovať nebudem.
Nejem ziadne meso. Zdoraznujem, ze ziadne. Ani jeho odnoze - udeniny, pasteky a neviem co este mesove. Tak doplnam bielkoviny inymi sposobmi.
Co je na tom nezdrave, ked si dam raz za mesiac-dva nieco upecene a zeleninove? Napriek tomu, ze pecenie a vyprazanie povazujem za velmi nezdravy sposob upravy jedla. Preco by som mal uprednostnovat takuto upravu iba v zime (ved v lete je dostatok cerstveho), ked mam chut na nejaku zmenu? V lete je zakazane piect/vyprazat?
Vy sa stravujete stale iba surovou, pripadne naparenou alebo uvarenou zeleninou (a bez akehokolvek mesa)?
Snad sa mi to podarilo vysvetlit a pochopili sme sa.
To s tym bruchom bola mierna ironia. Snad to aspon ostatnym bolo jasne. Pripadne to je jasnejsie teraz.
Ja nedelím stravu na letnú či zimnú. jem na čo máme chuť a suroviny ( a peniaze, občas), recept sa mi páči, a ak ma niečo zaujme, vydržím pri sporáku aj v lete.