Nedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer ako klasické fašírky z mäsa, takže sa nakoniec všetky rýchlo pojedli :) Príprava je jednoduchá, navyše jedlo obsahuje len "klasické" ingrediencie
Postup
-
1
Namočenú fazuľu uvaríme v slanej vode, rozmixujeme, alebo ja som použila mlynček na mäso, je to rýchlejšie :)
- 2
Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, roztlačený cesnak, korenie, soľ, vajce
- 3
Zmiešame a pridáme podľa potreby strúhanku
- 4
Vysmážame na oleji, aalebo môžete skúsiť aj v trúbe, bude obsahovať menej tuku, ale zas asi budú krehkejšie
- 5
Pochutnávame :))
Ďalšie recepty:
- 2
Fajn, pozerám sa na teplomer je 34 stupňov (nad nulou)
Takto by som sa teraz v lete mal stravovať? Ani ma nenapadne.
Mimochodom, Petada, pacia sa mi aj tie cuketove, ktore ste sem dali. Ale bez tej salamy (meso a jeho derivaty nejem :-) ). Ale ako ortodoxny antivyprazac radsej skusim v tej rure na sucho a bez oleja.