Fazuľové fašírky
Autor receptu: petada
Nedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv
nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer ako klasické fašírky z mäsa,
takže sa nakoniec všetky rýchlo pojedli :)
Príprava je jednoduchá, navyše jedlo obsahuje len "klasické" ingrediencie
Postup
- Namočenú fazuľu uvaríme v slanej vode, rozmixujeme, alebo ja som použila mlynček na mäso, je to rýchlejšie :)
- Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, roztlačený cesnak, korenie, soľ, vajce
- Zmiešame a pridáme podľa potreby strúhanku
- Vysmážame na oleji, aalebo môžete skúsiť aj v trúbe, bude obsahovať menej tuku, ale zas asi budú krehkejšie
- Pochutnávame :))