Fazuľové fašírky

Autor receptu: petada

Nedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer ako klasické fašírky z mäsa, takže sa nakoniec všetky rýchlo pojedli :) Príprava je jednoduchá, navyše jedlo obsahuje len "klasické" ingrediencie

Postup

  1. Namočenú fazuľu uvaríme v slanej vode, rozmixujeme, alebo ja som použila mlynček na mäso, je to rýchlejšie :)
  2. Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, roztlačený cesnak, korenie, soľ, vajce
  3. Zmiešame a pridáme podľa potreby strúhanku
  4. Vysmážame na oleji, aalebo môžete skúsiť aj v trúbe, bude obsahovať menej tuku, ale zas asi budú krehkejšie
  5. Pochutnávame :))