Foto: renka73
Suroviny
2-3 hrste |
|
1 |
|
2 |
|
4 guličky |
|
4 guličky |
|
500-600 g |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
1/2 stonky |
|
2-3 strúčiky |
|
2 KL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
asi 1 l |
|
500 ml |
|
Záhustka: | |
1/2 hrnčeka |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme fazuľu namočenú deň dopredu,cibuľu,bobkový list,korenie a rebierka,alebo iné udené mäso.Zalejeme vodou osolíme a varíme pokiaľ sa fazuľa uvarí skoro do mäkka.
-
2
Udené mäso.
-
3
Potom pridáme zemiaky,mrkvu,zeler stonkový a varíme do mäkka.
-
4
Keď už máme uvarené vybereme mäso bokom a do hrnca prilejeme mlieko.Privedieme k varu,pridáme cukor,ocot,cesnak,záhustku a ešte pár minút povaríme.Podľa potreby prisolíme.
-
5
Ja uvarené mäso vykostím,nakrájam na malé kúsky a keď dám polievku do taniera tak pridám mäso.
Diskusia k receptu