Suroviny
| 2-3 hrste |
|
| 1 |
|
| 2 |
|
| 4 guličky |
|
| 4 guličky |
|
| 500-600 g |
|
| 6 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 stonky |
|
| 2-3 strúčiky |
|
| 2 KL |
|
| 3 PL |
|
| 1 KL |
|
| asi 1 l |
|
| 500 ml |
|
| Záhustka: | |
| 1/2 hrnčeka |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme fazuľu namočenú deň dopredu,cibuľu,bobkový list,korenie a rebierka,alebo iné udené mäso.Zalejeme vodou osolíme a varíme pokiaľ sa fazuľa uvarí skoro do mäkka.
-
2
Udené mäso.
-
3
Potom pridáme zemiaky,mrkvu,zeler stonkový a varíme do mäkka.
-
4
Keď už máme uvarené vybereme mäso bokom a do hrnca prilejeme mlieko.Privedieme k varu,pridáme cukor,ocot,cesnak,záhustku a ešte pár minút povaríme.Podľa potreby prisolíme.
-
5
Ja uvarené mäso vykostím,nakrájam na malé kúsky a keď dám polievku do taniera tak pridám mäso.









Diskusia k receptu