Fazuľová kaša s restovanými dubákmi a feniklom
Miloš Mikuš
vedec s vareškou a kalichom vína, 15. marca 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 15. marca 2021

Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
porcie
Suroviny
| Fazuľová kaša: | |
| 300 g (suchá) |
|
| 4 strúčiky |
|
| 2 ks väčšia |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Huby: | |
| 300 g mrazené |
|
| 250 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Fenikel: | |
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Fazuľu necháme namočenú vo vode 6 až 12 hodín. Potom ju uvaríme s cesnakom domäkka. Scedíme ju a prepasírujeme cez jemné sitko. Prepasírovanú fazuľovú kašu podlejeme asi 1 dl vody, osolíme, pridáme cibuľu dozlatista opraženú na masti a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Pred koncom pridáme pár strekov worcesterskej omáčky a dosolíme.
- 2
Dubáky pomaly restujeme na masle dohneda. Poprášime práškom zo sušených húb, podlejeme smotanou, osolíme, okoreníme a povaríme do zhustnutia omáčky.
- 3
Fenikel pokrájame priečne na asi pol centimetra hrubé plátky, premiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme z oboch strán.
Tiež fazuľová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu