Foto: sdb
Už sa o tých fazuliach toho popísalo. Každopádne, je to naozaj fantastický recept, čím viac krát ho objavíte, tým skôr sa k nemu prepracujete Zobraziť celý popisUž sa o tých fazuliach toho popísalo. Každopádne, je to naozaj fantastický recept, čím viac krát ho objavíte, tým skôr sa k nemu prepracujete a zistíte, že je naozaj super!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g konzervovaná |
|
200 g (alebo brezový, kokosový, prípadne 150g namočených datlí) |
|
1 ČL |
|
5 ks |
|
125 ml |
|
5 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
200 g |
|
50 ml (alebo kokosový olej) |
|
Postup
-
1
Rozohrejeme rúru na 180 °C a pripravíme si tortovú formu vyloženú papierom, podľa potreby potrieme zľahka olejom. Očistenú a prepláchnutú konzervovanú fazuľu vsypeme do misy a pridáme dve vajíčka. Rozmixujeme na hladkú kašu. Rozhodne odporúčam ostať pri konzervovanej, namáčaná je stále trochu cítiť.
-
2
V miske vyšľaháme cukor s 3 vajíčkami na dvojnásobok. Ak používame variant s deň vopred namočenými datlami (alebo čerstvými), ďatle bez vody môžeme rozmixovať priamo s fazuľami a vajíčka extra. Pridáme vanilku (alternatívne vanilkový cukor a znížime cukor o toto množstvo), kokosový olej (alternatívne rozpustené maslo), škoricu a zmixujeme s fazuľovou zmesou. Pridáme kakao, prášok do pečiva a sódu so soľou.
- 3
Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme 40 - 45 minút, otestujeme kolmým vpichom špajdle do stredu torty (ak vyjde čistá, je torta upečená). Necháme dôkladne vychladnúť. Už takto hotová je fantastická, ďalšia výzdoba je na Vás. Rozrezať a potrieť džemom, krémom alebo naplniť ovocím, poprášiť cukrom, čokoládová poleva, maslový krém, marcipán...
- 4
My sme sa rozhodli pre čokoládovú polevu. Čokoládu (čím kvalitnejšia, tým lepšie) rozpustíme v šľahačkovej smotane alebo kokosovom oleji. Tortu polejeme a polevu rozotrieme tak, aby zakryla strany a cez mriežku stečie prebytok. Tortu pre efekt môžete poprášiť kokosom, syn si vybral navyše i čučoriedky :) Samotná torta je zdravšia ak sa použije kokosový olej v ceste i poleve. Fantastická pre deti od 2 - 3 rokov (čokoláda ani jedlá so sladidlami akéhokoľvek druhu sa mladším deťom s tráviacou sústavou vo vývoji neodporúčajú), vhodná pre športovcov pre vysoký podiel vlákniny a zdravé tuky. Koláč je možné piecť na plechu, potom treba znížiť čas pečenia na 20 - 25 minút podľa hrúbky a nakrájať na štvorce vo forme "brownies".
- 3
Máte pravdu, vegánsky tag sme odstránili.
Bože, ještě šup pryč diabetické recepty - cukr. Tagy se nějak splašily pod týmto receptom. Ještě by to chtělo oko odborníka na dělenou stravu, bo dělená strava - rastlinná skupina je též podivná kombince, v receptu je vejce a to je, prosím pěkně, živočišná záležitost.
Nechci vás honit, to bych si nedovolila. Tak prosím, pomaloučku, polehoučku... Hezké pondělní odpoledne přeji všem! U nás krásné babí léto, fajn počasí.
Tak sme v tých tagoch nejako upratali. Keby sa tam ešte nejaký vtipálek infiltroval, faxujte :)
uz len dufat, ze z toho vyrastie :-)
24, alebo 26 cm?
ďakujem
Dada
Ja som pouzila 24cm, pokojne pouzite aj sirsiu, alebo vylejte na plech. Nakolko kazda rura ma aj svoje specifika pri peceni, odporucam priebezne sledovat pri prvom peceni. Ja som si cas pecenia upravovala podla mojich skusenosti s mojou :)
Pretože sa nám recept páči.
To je síce fajn (každému sa niečo páči a niečo zase nie), ale na varecha.pravda.sk/recepty/...
hovorí nadpis jednoznačne "Najnovšie recepty", nie "Výber redakcie" ani "VIP varecháči". Keďže ste tam pretlačili tento recept, tak ste radenie podľa dátumu dosť narušili.
Čiže rozumiem tomu tak, že medzi používateľmi máte svojich chránencov, ktorých uprednostňujete na úkor iných.
Máš samozrejme pravdu, ten čas ale letí.
Posobite nejako vystrasene :) Nemusite sa obavat, nic sme nenarusili a radenie receptov dame pekne do poriadku. Torta patri medzi novsie recepty, a to, ze je na druhej alebo ze ma byt na dvadsiatej pozicii na tejto podstranke ( varecha.pravda.sk/recepty/)...
asi naozaj trapi len Vas.
Celkom by nas zaujimalo, z coho rozumiete, ze mame nejakych chranencov. Pokial vieme, ziaden clen redakcie nikdy nemal rebricek VIP Varechacov. Zeby ste mali zaujem sa stat prvym VIP? Vsak zacnite pridavat recepty a mozno sa nim stanete.
Kdy se ti roztrhla při okrajích - po vyklopení? - vyklápěla jsi vychladlé? - měla jsi papír i po okrajích, nebo jen naspodu? Je tam plno možností - písni, k něčemu se dobreme. Určo se ti ozve i autorka.
Vida, povedlo se! Jsi šikulka!
Dakujem za tip, skusime strakatu, cervena, s ktorou sme dvakrat skusili bola sucha, neporovnatelna s plechovkovou. :)
Tie hnusné modré veci sú čučoriedky - asi ich nemáte rada, ale aj nám chutia. Tortu som piekla už niekoľkokrát, nik neuhádol, že je to z fazule :) Výborný recept - odporúčam Vám vyskúšať (tie "hnusné modré veci vynechajte) :)
Afataga myslela tie farebné ozdoby - palmičky - na poslednom obrázku
Od vtedy ho stale peciem