Fazuľová torta
Fazuľová torta

Fit torta s marcarpone

sdb - fotkasdb, 29. apríla 2018
Fit torta s marcarpone
Foto: sdb

Už som pred časom spomínala fazuľu ako základnú surovinu na výrobu torty. Osvedčené sme zopakovali s obmenou a zož(r)ala dnes obrovský úspech.

12
porcií
150 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 struk
podľa chuti (alebo sladidlo)
200 g
 (sezónne)




Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme podľa receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-fit-torta/68805-recept.html. Mne stačila na korpus polovica, druhá išla do mrazáku na budúci výtvor. Prípadne treba použiť polovicu surovín.

  2. 2

    Mascarpone zmiešame s vanilkou a cukrom, pokiaľ nemáte pocit, že je mascarpone dostatočne pevné, môžete ho "doladiť" želatínou, agarom, či iným zhusťujúcim výrobkom podľa chuti a skúsenosti. Kvalita mascarpone (rovnako ako čokolády) má na výsledok veľký vplyv, nakoľko ide na tortu nepečené. Môžete použiť bezlaktózové, a light bývajú pevnejšie (ja ho preferujem).

  3. 3

    Nanesieme na tortu a necháme v mrazáku hodinu odpočívať. Pomôže to i rýchlemu stuhnutiu čokolády, ktorou tortu prelejeme.

  4. 4

    Ozdobíme podľa chuti a môžeme hned podávať, mascarpone nestihne premrznúť, takže kým zaspievate oslávencovi, nahrejete nôž na hladký rez a pripravíte tanieriky, bude akurát osviežujúca.

    Fit torta s marcarpone - obrázok 4
  5. 5

    Keďže u nás bola vrcholom gardenparty, tak podávaná na papierovej tácke, na chuti jej to rozhodne neubralo. Pre deti odporúčam až od dvoch rokov kvôli čokoláde, ideálne ešte neskôr, i keď je to samozrejme rozhodnutie rodičov.

    Fit torta s marcarpone - obrázok 5

Diskusia k receptu

maximamaximova
Nuž od fit torty to má ďaleko, veď mascarpone patrí medzi najkalorickejšie syry. Možno ten korpus je fit. Ale inák super tortička, ktorá isto osvieži...mňamka s čokoládou a ovocím
haji
Povedená a krásná torta, moc se mi líbí - korpus, krém aj čerstvé ovoce. Svěží dílo, s názvom fit nemám probléma. Jsi šikulka, krásná práce včetně krásného nafocení! Povedený zlatý klinec gardenparty!
1x nika72
58317_1409052824 - profilový obrázok
sdb
sdb
@Maximamaximova (29.4.2018 12:18)

ono je to mozno pohlad na vec, pre mna fit je, nakolko sme aktivna rodina a kalorie zo syrom spalime len taky fukot, rozhodne lahsie ako cukrove a "carb". :) Ale do buducna sa zamyslim, do ktorej kategorie sa bude hodiť lepšie a premenujeme. Podla syna su vsetky cokoladove s ovocim :)
maximamaximova
@Sdb (29.4.2018 22:32)

Je nemám nič proti mascarpone použivam ho tiež veľmi rada do krémov
Len ku slovo fit mi ide niečo menej kalorické, menej sacharidové, tukové... ale to neznamená, že nabádam k takému pečeniu. Dnes je nejako v móde menovať všetko fit, zdravé ... a suroviny tomu nenasvedčujú. Teším sa na ďalšie chutné recepty.
nika72
Torta vyzerá maximálne luxusná a prudko jedlááá ...ten korpus nemá chybu už sa teším až ho vyskúšam ***** už je uložená v KK
danja301
ja som tiez robila fazulovy korpus podla rovnakeho receptu ,a ma trochu zimnu podobu , kedze bola este zima ...plnila som domacim jahodovym dzemom a bananmi , kedze my mlieko nemozeme....