Fit torta s marcarpone

sdb - fotkaSdb, 29. apríla 2018 11:35
Ďalšie recepty »

Fit torta s marcarponeFoto: sdb

Už som pred časom spomínala fazuľu ako základnú surovinu na výrobu torty. Osvedčené sme zopakovali s obmenou a zož(r)ala dnes obrovský úspech.

12
porcií
150 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 struk
podľa chuti (alebo sladidlo)
200 g
 (sezónne)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto pripravíme podľa receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-fit-torta/68805-recept.html. Mne stačila na korpus polovica, druhá išla do mrazáku na budúci výtvor. Prípadne treba použiť polovicu surovín.

  2. 2

    Mascarpone zmiešame s vanilkou a cukrom, pokiaľ nemáte pocit, že je mascarpone dostatočne pevné, môžete ho "doladiť" želatínou, agarom, či iným zhusťujúcim výrobkom podľa chuti a skúsenosti. Kvalita mascarpone (rovnako ako čokolády) má na výsledok veľký vplyv, nakoľko ide na tortu nepečené. Môžete použiť bezlaktózové, a light bývajú pevnejšie (ja ho preferujem).

  3. 3

    Nanesieme na tortu a necháme v mrazáku hodinu odpočívať. Pomôže to i rýchlemu stuhnutiu čokolády, ktorou tortu prelejeme.

  4. 4

    Ozdobíme podľa chuti a môžeme hned podávať, mascarpone nestihne premrznúť, takže kým zaspievate oslávencovi, nahrejete nôž na hladký rez a pripravíte tanieriky, bude akurát osviežujúca.

    Fit torta s marcarpone - obrázok 4
  5. 5

    Keďže u nás bola vrcholom gardenparty, tak podávaná na papierovej tácke, na chuti jej to rozhodne neubralo. Pre deti odporúčam až od dvoch rokov kvôli čokoláde, ideálne ešte neskôr, i keď je to samozrejme rozhodnutie rodičov.

    Fit torta s marcarpone - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist