Nemozem si pomoc ale ani dnes mi neda reagovat na vcerajsi koment este raz a takto verejne a prave v Diskusnom prispevku, pretoze inu moznost nemam a preto aj ta otazka na Tomasa.
Velmi ma totiz rozcarovala ci lepsie povedane rozladila? diskusia okolo "Fasirky - Domaci Hamburger"
1/
Chcem sa opytat Tomasa znova na to o com sme tu uz v roznych diskusiach hovorili ked padla otazka "ako vylepsit tuto stranku" ...
Ci naozaj pracujete na tom, aby sa medzi diskutermi dali vymienat informacie ako je tomu na roznych inych blogoch vnutornou korespondenciou bez toho, aby vsetci nezainteresovani nemuseli citat prispevky, ktore sa ich
v podstate ani netykaju, alebo nechcu o nich citat verejne
v diskusii pod receptom, aj ked tato moze byt casto velmi zaujimava. Takto by sa tie odlisne nazory dali vyriesit iba medzi tymi, ktorych sa to bezprostredne tyka.
A pretoze skusenosti z minulosti ma upozornili na to, aby som uz nezverejnovala svoju email v profile, velmi by sa mi to obcas hodilo a /verim ze aj dalsim varechacom/, keby takato moznost tu pre nas bola.
2/
Tentoraz myslim priamo iba medzi mnou a @Dorenika o to viacej ze je tu uplne nova!
Ak som vsak dobre citala jej riadky, vidim, ze pochopila rozdiel /snad od inych nazorov/ velmi dobre O com a KDE diskusia pod jej receptom smerovala.
Ved nie vsetko musi vzdy byt len o urazkach alebo poucovaniach - naopak zdokonalujeme sa medzi sebou prave na praktickych skusenostiach a informaciach inych prave v tom co prinesu ci uz su ziskane osobnou praxou, z domova, zo sveta, cerpanim z inych zdrojov, alebo novym poznatkom mladeze, ktora sem prichadza, pretoze ich rebricek hodnot stravovania je oproti tym nasim a tradicnym uz dnes mnohokrat nevyhovujucim.
Avsak zauzivane originalne svetove nazvy a meritka vo vsetkom - aj ked sa jedna len o GASTRONOMY by mali ostat nezmenene, nech si ich uz doma menujeme a robime akymkolvek sposobom chceme.
Kto ma pozna z davna, vie ze som tu uz troska dlhsiu dobu a neviem, ci je medzi varechacmi vela ludi, ktori by ma mohli obvinit, alebo zaradit medzi tych, co tu vyryvaju, alebo klabosia o tom, o com nemaju velakrat potuchy....
Vzdy som sa snazia svojimi vedomostami a radami /ak ich mam/ pomoct k zlepseniu nikdy nie naopak!
Avsak obcas sa aj tu najdu "rytieri, ktori bojuju s veternymi mlynmi" tentoraz pre mna ten, ktory je tu registrovany kratku dobu aj s cestou iba par mesiacov /aj ked pocitam staty, ktorymi prechadza/ a ON co ma absolutne nepozna mi bude doporucovat, alebo radit co mozem a co nie pisat v komentoch lebo, ze podkopavam moralku?
= To je snad troska odvazne ci lepsie povedane smiesne aj na takejto "kuchynskej show" nie?
Tak si prosim ta ty ne - "menovany" vyhod z hlavy, ze ak nebudem reagovat v kometoch, ze nedajboze si bol uspesny a zabranil si mi robit tak ako sa mi paci.
Ja zijem v demokracii uz par rokov a ak sa TY tomu zacinas vo svete LEN priucat, tak spomal malo a radsej si daj povedat od tych, ktori nejake tie skusenosti uz maju hoci aj len z vlastnej praxe a nekritizuj ich za to, ze sa snazia posunut to dalej...
Nemienim si robit tu nepriatelov, malichernostou som nikdy neopvlyvala a neboj sa, ked uverejnis recept a bude stat ozaj za zmienku alebo pochvalu odomna ju iste dostanes.
Dlho som tu na stranky nechodila z dovodov, ktore uvadzat nebudem a velmi som sa tesila navratu medzi vas, pretoze tak ako pre davnych skalnych tato stranka bola pre mna akousi "barlickou" k sprijemneniu si volnych chvil.
Ale teraz pravdu povediac sa uz snad ani velmi nedivim, ze tu nenachadzam mnohych stalych fanusikov z pred davnych cias, ktori sem prispievali fantastickymi receptami, radami, zazitkami, komentom z ktoreho ficalo caro a jednudocho ako by sme povedali TU mali sme FUN. //Pôžitok, zábava, alebo potešenie //, lepsie sa mi to uz vyjadrit neda.
Skoda ak by tomu nemalo tak byt prave teraz, ked sme zacali novy rok s takou vervou a chutou vsetkeho dobreho, pretoze stranka Varechy je nielen receptami ziva - prave naopak oproti inym blogom bola vzdy vysoko hodnotena aj - alebo lepsie povedane prave pre tie jej "vedlajsie ucinky" spolupatricnosti ludi, ktori pouzivali rovnaky jazyk a tak sa aj chapali a ostali uz teraz nielen virtualnymi priatelmi prave kvoli nej...
Takze Tomas, ozaj nechcem naliehat ani pripominat stare diskusie, viem, ze stale pracujete na vylepsovani stranky aj beztak, ale ak je to v silach redakcie, skuste dat hlavy dohromady a urobit nam takuto schranku.
Dakujem.
PS/ okrem jednej odpovedi ani velmi necakam ine z roznych dovodov...
keď sme chodili do školy učitelia nám vtĺkali do hláv vedomosti, potrebné aj nepotrebné... keď sme prestali chodiť do školy odrazu mnohí ako keby všetko vedeli, už sa nič nemusia učiť, na všetko sú experti, nedajbože aby ich niekto poučoval ako sa čo robí.... názor, že učíme sa do smrti je pre niekoho abosolútne cudzí... tak čo sa potom čudujete, že tu vznikajú také hádky, keď niekto si nechce pripustiť dobre mienenú radu a nevie prijať názor druhého...
ja mám už dosť rokov a niečo odvarené, ale za tých pár rokov čo som na Vareche som sa naučila veľmi veľa užitočného a dovolím si tvrdiť, že sa stala so mňa lepšia kuchárka.... stačí mať len oči otvorené a byť prístupný všetkému novému čo je okolo nás... ale to asi nesúvisí z vekom :-)
a povedzme si to otvorene blbec ostane blbcom aj keby ste mu rozum nalievali do hlavy lievikom....
redakcia odmieta dat tuto funkciu .
ako podobne recepty su vsetky mandlove. Nie je to hlupost? Ved mandlove moze byt hocico. Klucove slovo asi malo byt pagaciky, aby to vyhladalo podobne recepty s pagacikmi.
z jednej vety sa vyvynula situacia o ktorej sa mi ani nesnivalo, ked som koment pisala a viem, ze nie je lahko na to reagovat.
Ináč s reakciami musím súhlasiť.
/napriek koncu sveta-raj nenastal..:-)))/
Novinky celú dobu pribúdali. Síce nepribudli hneď po tom, ako sa ocitli v diskusiách ale pribudli. Pýtali ste si poznámky k receptom, pribudli, pýtali ste si komentáre na hlavnú stránku a iné veci pribudli. Pýtali ste si, aby ľudia MOHLI mazať komentáre, stalo sa, potom ste si pýtali, aby ľudia NEMOHLI mazať komentáre, stalo sa.
Mne je trochu ľúto, že ak si niečo ľudia v diskusiách vypýtajú a my to nespravíme hneď do mesiaca, tak sme automaticky tí zlí, čo to "nechcú urobiť", že nemáme chuť vylepšovať. Keď sa tu začnú robiť hádky a chceli sme zaviesť smsky do registrácie, tak polka ľudí je nadšená, druhá polka sa vyhráža, že sem prestane chodiť, ak to spravíme, že ideme dolu vodou, a náslende sa ďalšia časť ľudí vypytuje, kedy to už bude, že "nám nezáleží na ľuďoch", lebo pred mesiacom to bolo v diskusií a ešte to nie je na webe.
Viem, že som pani @mijaita niekedy začiatkom jesene na jej otázku, či chystáme niečo také, áno chystáme, a chystali sme súkromné správy a mali byť niekedy v septembri-októbri, lenže medzičasom sa pani Sandra rozhodla odísť, tak som riešili urgentne nových adminov, hľadanie, výber, kontrolu, vysvetlovania, učenia. Čiže sa novinky odložili.
K veciam, čo vraj nefungujú:
"Možno trochu podobné recepty" fungovali na báze rubrík a snažilo sa to nájsť podobné recepty v rovnakých rubrikách, čo nebolo veľmi spoľahlivé. Preto sme to zmenili na "Pozrite aj toto", čo vôbec neznamená, že musia byť podobné, v 95% prípadov to bude dávať dobré recepty, dobré tipy, kontroluje to viac slov z nadpisu, ak nenájde, kontroluje jednotlivé slová. Samozrejme @michsamant pri niektorých receptoch to nájde niekedy nie ideálnu kombináciu.
@cistinka nevidím dôvod prečo by najviac klikané recepty nemali fungovať, je to jednoduchý výpočet toho, čo sa najviac na vareche otvorí (je jedno či cez email, hlavnú stránku, vyhľadávač, alebo tam veľa ľudí diskutuje a tým pádom veľa krát otvoria a skontrolujú recept), tam sa nemá čo pokaziť.
@2010 súkromné správy nie sú základnou funkciou webu na varenie, väčšina návštevníkov si len pozerá recepty.
@wevewe najnovší recept má poradové číslo 35304 (vidíte to v linke) - varecha.pravda.sk/recepty/krkovicka-na-smotane/35304-rece...
(mimochodom pozrite aj tzv. podobné recepty)
a na hlavnej stránke varechy je napísané, že máme zverejnených 27399 receptov. Viete, čo to znamená? Že takmer 8000 receptov je nezverejnených neschválených, cca tretina z toho sú rozpísané recepty, ktoré neboli dopísané alebo ich ľudia sami vymazali. A zvyšok sú neschválené recepty. Ak by sa recepty zverejňovali samé po publikovaní, neviete si predstaviť, aký by tu bol neporiadok. Redakcia kontroluje texty, občas prepisuje suroviny (lebo sú ľudia, čo napíšu ako surovinu "poch. smot" a potom sa ten recept nedá nájsť pri receptoch so smotanou, toto sa snažia admini opravovať, občas upravia nadpis, často sa skontroluje zaradenie receptu (rubriky) a samozrejme, ak recept nespĺňa kritéria, alebo sú tam hlúposti, taký recept sa rovno neschváli. Tak ako nejakí ľudia píšu škaredé reakcie do komentárov, tak si neviete predstaviť, aké recepty niektorí "zákerní" ľudia pridávajú... Tisíce receptov odfiltrujeme. Snažíme sa pritom odhaliť aj "drzo skopírované" recepty, ale snáď uznáte, že to nedokážeme pri tisícoch receptov vždy 100% odhaliť. Adminky si robia svoju prácu dobre, to že pri tisícoch receptov týždenne občas niekoľko prekĺzne nie je až tak zlé... Skutočne sa nedá ustriehnuť úplne každý recept, vždy keď je nejaké podozrenie, tak sa snažíme zistiť pravdu. Čo samozrejme ľudia nevidia, ľudia nevidia mravčiu prácu a kontrolu, ľudia vidia len, že "tu a tam" prekĺzne nejaký recept a zrazu je zle, zrazu my si neplníme povinnosti.
Čo sa týka "zlých ľudí" v diskusiách. Už je asi 40-50 ľudí zablokovaných. A keď sme začali uvažovať o preventívnych smskách, tak sme dostali do emailu toľko nahnevaných reakcií. Nevieme 100% uľahodiť všetkým.
Súkromné správy, ktoré mali byť na sklonku septembra/októbra a kvôli odchode Sandry sa odložili (lebo som musel riešiť prioritnejšiu záležitosť), som plánoval pred vianocami spustiť, žiaľ som ochorel. Tak som si povedal, že prvý pracovný týždeň po vianociach. Teraz síce veľa ľudí bude mať pocit, že keby ste nás nevyhrešili, tak by sa lady nepohli... Teraz neviem, či to radšej neodložiť.
Celú dobu sa snažíme robiť Varechu, čo najlepšie. Ale nikdy nevyhovieme všetkým. "Podobné recepty" (už sa volajú "Pozrite aj toto") sa snažili byť inšpiráciou, prerobili sme ich znova, nikdy nebudú na 100%, len mi je ľúto, že miesto toho, že pri 95% receptoch to funguje relatívne dobre, tak budete poukazovať na tých pár percent, kde to nefunguje najideálnejšie a zas nám oznámite, že sme "nič poriadne nevylepšili".
Viac nemám silu teraz napísať. Najbližší týždeň budú súkromné správy (ak nenastane nepredvídateľná udalosť).
Ani nie preto, že na vylepšeniach sa nepracuje tak, ako si to druhí predstavujú. Pre mňa Varecha začala byť zaujímavá vytvorením Kuchárskej knihy a moje potreby boli uspokojené, hoci poznám aj iné stránky a viem, že veci môžu fungovať lepšie a lepšie.
Ak máš toľko práce s Varecháčmi, tak ich to jednoducho nauč. Neuverejni recept dovtedy, kým si autor sám chyby neodstráni. A to sa týka ako názvov receptov, surovín, ale aj gramatiky, hoci sa to mnohým nepáči. Ak zistíš, že diskusia sa uberá zlým smerom, tak ju ako admin usmerni, alebo zruš a nepozeraj na ňu ako na niečo, čo zvyšuje počet klikov. Ak sa jedná o čo len jedno jediné vulgárne slovo, tak zruš autora bez výstrahy.
Úroveň Varechy upadá a to je fakt. Možno by sa dalo vysvetliť niektorým novým varecháčom, že ak si chcú vytvárať kuchársku knihu na Vareche, nemusia každý svoj recept uverejniť, zvlášť, ak je tu tých receptov už príliš veľa. Čo povedať na tých, čo sa zaregistrujú a behom víkendu prelejú množstvo receptov z jednej stránky na túto, lebo je tu Kuchárska kniha. Už pri zadávaní nového receptu by sa mali objaviť podobné recepty a mohla by tam byť výzva na zváženie uverejnenia. No aj tak, vždy sa nájde mnoho Varecháčov, ktorí sa tešia z každého napríklad pridaného pagáčiku.
A práve kvôli tomuto fenoménu je klikanie receptov pre hodnotenie nevhodné. Mňa ako autorku síce možno zaujíma, koľko ľudí si môj recept pozrelo, ale to je všetko. Nepotrebujem, aby sa moje kamarátky prihlásili a poklikali na moje recepty. Veď sme to všetci robili s tou tortou, či čo to bolo na inej stránke.
Si dospelý muž a hovoriť, ako sa stále snažíte ? Snaha sa hodnotí u detí do troch rokov, potom už nastupujú skutky. Je to Tvoja práca a viem, že nie je jednoduché každému ulahodiť, no hovoríš o snahe, akoby to bol len Tvoj koníček. Varecha žije z Varecháčov, hoci je tu ďalší fenomén - Varecháči sú presvedčení, že Varecha je to najlepšie, čo ich mohlo kedy stretnúť. Snaž sa preto jednoducho viac !
Nemám úplnú predstavu ako to presne je, ale myslím si, že prispievatelia receptov prispievajú aj prevádzkovateľom stránky, ktoerí zverejňujú recepty od Varecháčov, za čo majú určite v denníku Pravda odmenu.Takže skutočne by nemali správcovia-admini brať koordinovanie ako zábavu, lebo je to práca, ktorá ich predpookladám aj živí. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa a celkom rada si prečítam, ako to v skutočnosti je.
Prvotná myšlienka, ktorá vyvolala túto debatu , ak sa nemýlim, bola žiadosť na adresu Tomasa, aby umožnil niečo také, ako súkromné správy medzi užívateľmi a člemni Varechy, čo považujem za celkom reálne, pretože túto možnosť by nemali tí, ktorí si Varechu.sk iba prezerajú, ale iba prihlásení, registrovaní.
Funguje to aj na iných portáloch a je to služba verným členom, aj keď je nadrámec pôvodnej myšlienky.
Ďakujem za Varechu :) A ľudí, ktorí nepotrebujú byť silou mocou "politicky korektní".
Mne Varecha osviezila zivot , nasla som tu vela-prevela krasnych receptov a milych ludi . "Naklast " Tomasovi za vsetky chyby co sa narobili ... bez ohladu na to , KTO a PRECO sa mi zda trosku scestne . Suhlasim s @evusik ,@irenaw ,@marianne aj s @freziou . Nie vzdy a za kazdych okolnosti musime s niecim suhlasit alebo nesuhlasit , cakat okamzite vylepsenia a riesenia . Ano - je tu vela veci co by som osobne uvitala . Ale zivot ma naucil trpezlivosti a pokore a zda sa mi , ze mnohi tu riesia malo dolezite veci . Neznasam vulgarizmy , "fuj " komentare a podobne veci . Toto sa aj podla mna musi riesit ihned - a mam dojem , ze sa aj riesi .Samozrejme , ze obcas niekto nieco prehliadne .Ale aky je tu problem od nas varechacov kliknut na kolonecku "upozorni admina"???? Sama som uz tak urobila viackrat a veruze sa VZDY stala naprava . Ja som vesela osoba a mozno obcas "tresnem " nieco , co sa mi zda neskodne a vesele . Ale su ludia , co su citlivejsi a dotkne sa ich to . Tymto ludom sa ospravedlnujem ...
Mne osobne najviac vadi miznutie receptov z kucharskej knihy .Od ludi , ktorych som si vazila a mala/mam/ rada .Takto by sa to riesit nemalo ...
iná vec je ak autor napíše: "celé to zalejeme bešamelom..." a bešamel podľa autora je kyslá smotana zmiešaná s lyžicou múky... a tu nastáva kameň úrazu, v dobrom upozorníte autora, že toto nie je bešamel a pekne popíšete ako sa robí bešamel.... a to ste nemali robiť... strhne sa vlna protestu, samozrejme väčšina zastáva autora, väčšina napíše že je im to jedno, že je fuk ako sa to volá, že dôležité je ako to chutí a načo vlastne vyrývate a hráte sa na múdru, že na názvu nezáleží.... ale záleží, veľmi záleží, všetko má svoje pomenovanie.... mrkva je mrkva a nie petržlen, bešamel nie je kyslá smotana, stratené vajce nie je vajce na tvrdo atď. atď.
a ak niekomu vážne na takýchto veciach nezáleží nech napíše nabudúce recept na palacinky, ktoré robí zo strúhanky... prečo zo strúhanky? lebo u nich doma sa múke hovorí strúhanka :-( a je to!!!
P.S. miesto bešamel si dosaďte hamburger, blanšírovanie, alebo hocičo iné možno aj z vlastnej skúsenosti ....
/v 1. bode/ ako som napisala bolo to z pohladu, ze som na svoj diskusny prispevok chcela reagovat inac a inde - nie verejne.
Kedze to tak nie je a diskusny prispevok bol z mojej potreby dat von - co a preco k tomu prislo som rozviedla /v 2. bode/, kedze myslienky sa nedali prehlusit ani spankom a preto rano /aj ked nevhodne a vo sviatocny sobotny den Tomas prepac/ som to napisat musela....
Zrejme pocas mojej nepritomnosti tu som ozaj vela premeskala, ale vzdy som reagovala otvorene a tak ma ani nenapadlo, ze tato jedna veta urobi tolko rozruchu, ked to autorka pochopila uplne jednoducho a hned. Naviac ked nebola zle mienena ani vysmesna aj ked je tu niekolko reakcii, ktore ozaj nemaju co hladat na takejto stranke, naviac nemaju absolutne do cinenia s varenim-receptom nic spolocne....
Precitala som si dnes vsetky diskusne prispevky.
@ miamia , dnes 16:56 = to zaklincovala - je ti to jedno!
A prave v TOM bola pointa tej vety v originalnom recepte, ze predsa len je v tom veliky ROZDIEL bez velkeho mudrovania, ako som sa snazila povedat a tiez preco.
A kedze tu je a bolo vela varechacov, ktorym by sa takato sukromna vymenna schranka hodila prave preto, ze funguje dobre a spolahlivo na inych mediach.
To ze sa diskusia rozprudiila tymto smerom podla mna ani nie je na skodu.
Cele toto nemala byt KRITIKA na Varechu a jej pracovnikov; sme tu preto, ze sa nam stranka paci, a ked su navrhnute riesenia, preco sa neopytat?
Som rada, ze reakcie boli vyjadrene volne a slobodne kazdym co potreboval povedat, ved to nikoho neposkodilo.
Mnohi sa nevyjadrili z "onakych" dovodov, co bolo asi preto, ze niekto tiez radil: .... "nevšímat si tých ktorí píšu "zlé" komentáre v diskusiach"...
A teda tym, komu vadia "kriticke" pripomienky, ktore pomahaju pri rozsirovani obzoru snad len tolko, piste si dalej recepty 100razy rovnake a hladajte vynimky v com JE rozdiel ci v tom, ze pouzijete oregano alebo ho nahradite majorankou... potom ozaj budete opakovat iba tie, ktore spomina @ marianne , dnes 12:51
Ja som tu aj preto, aby ma dalej nadchynali krasne stare a originalne recpety, ktore sa vytracaju z repertoarov dnesnych kucharok a nahradzuju sa novinkami v progrese zivota;
dalej aj preto, aby som sa priucila niecomu novemu, pretoze kazda kuchyna ma svoje poklady.
A ked, tak sa ich chcem naucit s tymi spravnymi surovinami a vyrazmi, aby ked nahodou budem bludit webom som vedela rozoznat, ze ano toto musi byt prave ten "zdomacneny" recept co vsak vobec neznamena ze nemusi chutit ci byt dobry, ved inac by sme ho nevarili...
Velmi pochybujem ze je tu malo takych, ktorym nepomohli rozsirit kulinarsky rozhlad recepty od @ @ michsamant alebo 2010 a od dalsich, ktori tu uz mozno ani nie su; /preco/? alebo z domacej slovenskej kuchyne recepty uz davno zabudnute.
Alebo ozaj to ma ostat cisto iba stranka ?slovenskej kuchyne? varit to na co sme zvyknuti aj co sa tyka surovin, kedze momentalne vsetko nedostat v obchodoch?
Na to by som tiez odpovedala OK fajn, ved je tu @ @ cistinka, jerica, babi, sovka babidka, alena, evusik a ine tu nemenovane;
Ale ked nahodne vycestujete von, nie je dobre vediet ze to co si objednavate v restike je to co ozaj ocakavate, lebo uz o tom nieco viete a ze Gyros bude chutit inac ako ten domaci a v Taliansku urcite nedostanete pizzu s kecupom a kukuricou a koktail vam bude podany ten pravy Baileys...
Zadostucinenie pre mna prislo v podobe odpovede @ 2010 pod receptom a potom niekolkych tu, ktore sa vyjadrili elekventne bez zastavania stran;
Velke poucenie pre mna: zrejme odteraz budem k diskusnym prispevkom pristupovat ci reagovat velmi rezervovane.
Zelam teda peknu a tvorivu pracu vsetkym kuchtikom vo svete a zaroven dakujem za prislub od Tomasa, ze sukromna schranka je uz na ceste.
Kto ju ako vyuzije uvidime - mozno tu bude dalsia diskusia....
PS/ lutujem, ze moja odpoved bola zase dlha.
Niektorí si z toho robia súkromnú zbierku svojich receptov bez ohľadu na to,že sú tam neskutočné hlúposti,
keď má niekto názor,že "mu je to jedno,aký názov má recept" tak pravdepodobne v živote nebol v reštaurácii a nepozná jedlá,ktoré sa spravidla pod určitým názvom rozniesli ďalej ako ich chotár.
Ja osobne posudzujem recept hlavne podľa toho,či neskúsený vareškár poľa neho navarí:či už je to množstvo na osobu,technológia a výsledný efekt na tanieri.Každý,kto tu dáva recept,by si mal uvedomiť,pre koho je určený .@honestka si vážim za jej konštruktívny prístup a verím,že mnohým pomohla a súhlasím aj s názorom @alena45 .
Aj ja mám svoje zlé dni a ani ja nie som svätý.ale verte mi aj hádka patrí k životu samozrejme od-do.A s Tomasom už vôbec nemám žiadny problém
Pozdravujem Tomas
Aby som aj ja prispela, tak píšem - som rada na Vareche, som spokojná, že sa sem môžem vraciať, že si tu nájdem recepty na také jedlá, alebo sladkosti, ktoré doma nerobievam, ale ich ináč ľúbim. Svoju kuchársku knižku si nezakladám, mne stačí, keď si kliknem na ten recept, ktorý som si vyžiadala - teda - ak chcem linecké pečivá - mám ich množstvo na výber , atď.
Tomáš, veľa trpezlivosti, nie je to ľahké miešať takou veľkou varechou v takej veľkej kuchyni, v ktorej je toľko kuchárov a cukrárov - a čo človek, to iná nátura.
Prehlasujem, že ja som tu s nikým nemala doteraz žiadny problém, akurátne tak sama so sebou. Práve naopak, našla som tu veľa priaznivcov, s ktorými si rada popíšem a veľa som sa tu naučila a možno aj tak trochu cez Varechu nakukla do ďalekých krajov, kde žijú naši krajania a z ich rozprávania som viac poznala život Slovákov ďaleko od nás.
Len pekne píšte, nech mám čo "kukať", a skúsiť niečo nové, čo sme ešte nevarili.
Zostávam s pozdravom.Pokoj s Vami, Varecháči!
/jej laskonky/ som dostala zaucho a tak uvazujem, naco mam davat prispevky ked nie su pochopene tak ako su napisane a kazdy si pod nimi vylieva svoje nazory, ktore su uplne od veci mojho zameru.
Rozumiem, ze mladych tu treba podporovat, ale nech su aj velkodusni natolko a daju si poradit ako to bolo v mojom pripade a Doreniky, ze si to nechaju povedat - preco ten koment bol tak ako bol...
Jednoducho som zitilia, ze konstruktivne poznamky sa TU vysvetluju tak akoby boli urazajuce pre autora a to je pre mna nepochopitelne.
Sukromnou postou som myslela napisat vtedy, ked chcem osobne povedat nieco, co UZ nemusi byt pod komentom lebo sa tyka osobne napisat tomu, kto nepochopil preco... ale po dnesku vidim, ze je to uplne zbytocne!
Samozrejme ze koment v mojom originalnom pripade by som znova napisala rovnako, ale uz potom, co sa vyvynulo v konverzacii dalej by som bola chcela riesit inac a kedze to nie je mozne preto moja otazka na Tomasa.
Na to, ze som sa sem tesila prist spat, vyplyva pre mna zrejme znova sa len odmlcat.
UZ chapem dnes, preco miznu recepty od varechacok, ktore uz tu nieco dokazali a myslim, ze to bude pokracovat dalej, lebo kazdy z nas ma svoje medze trpezlivosti a hranicu co chce publikovat a co si chce ponechat pre seba.
dakujem Danka!
ostatne: nepomoze to povedat uz inymi slovami ci vysvetlovanim, konecne som to pochopila pri citami dnesnych receptov ku ktorym sa postupne vraciam do minulosti ako stiham. Kontraverzne komenty vyjadruju niekedy vsetko okolo, len nie to, o co sa v podstate jedna a preco su nazory odlisne. Vela ich je ticho, aj ked viem, ako sa prejavovali v inych komentoch pri takychto receptoch, nevadi...
nahodne som si dnes precitla aj koment od @radox1 pri "sanghajsky koktail", uz sa prestavam divit - zrejme je tu viac ludi, ktori sa radsej nebudu vyjadrovat - ved aj tak k comu je to dobre?
Naposledy som dnes napisala aj koment k receptu Laskonky od @Mimka946 , ktoru som vraj tiez urazila...
Mam UCTU k tebe @2010 , ze aj ked toto vsetko vies si stale pokojny a snazis sa zveladovat tuto stranku nadalej umnym sposobom ako dat na javo videom alebo inym slovom vtipne, ze sa mylia v pochopeni danej veci...
Ja to uz po dnesku nebudem robit zianym sposobom.
pozdravujem a dakujem za podporu v boji proti tymto "veternym mlynom", hlavne po mojich 2 poslednych komentoch...
Je tu trochu dusno, akosi sa to vymklo adminom z rúk, mnohým starým varecháčom sa jednoducho nepáči, čo za recepty sa tu vkladajú a ako sa vkladajú, niektorí noví sa mi javia ako obete príliš pozitívnej motivácie, potom to dopadá ako na konkurze na Superstar alebo X-Factor. Podotýkam, že som to videla s dcérou len raz a bolo mi trápne za nich.
Ja len dúfam, že sa to utrasie, bola by škoda tejto stránky.
I am not young enough to know everything.
Cheers , take it easy
@honestka , nezanevri na varechu, prosím. Ak Ti môžem poradiť, skôr ako budeš v dobrej viere na recept niekoho neznámeho reagovať, skús kliknúť aj na jeho profil...
Všetko dobré prajem a verím, že nás ešte potešíš svojimi ďalšími skvelými receptami a radami.