Kuracie fašírky

Fašírky z mletého kuracieho mäsa (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a umyjeme. Vložíme do mixéra s čepeľou/čepeľami a pomixujeme. Pomixované mäso a cibuľu a cesnak dáme do misy a pridáme vajíčka, soľ, majorán, korenie, papriku, rascu a nakoniec strúhanku. Keďže kuracie mäso je suchšie pridáme do zmesi aj olej.
  2. Všetko spolu premiešame.
  3. Vznikne nám zmes, z ktorej budeme lyžicou robiť fašírky. Fašírky (cca 7ks) vysmažíme na rozpálenom oleji pod pokrievkou z oboch strán tak aby sa nepripiekli na strednom stupni ohrevu.
  4. Prebytok oleja osušíme servítku a podávame s pečivom alebo zemiakmi.