Bravčové fašírky

Fašírky trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: marienka44

Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a dopadlo to dobre, fašírky sú šťavnaté a chutné.

11
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Surový očistený zemiak nastrúhame na jemno a syr nakrájame na malé kocky. Ja som ho rýchlejšie nastrúhala na veľkých okách štvorhranného stúhadla. Mala som Tekovský salámový syr údený polotvrdý plnotučný, ale hodí sa aj iný tvrdý syr.
  2. Mäso zmiešame so všetkými surovinami, dochutíme a zahustíme podľa potreby strúhankou. Stačilo len asi 1 PL. Nepridala som smotanu 12 %, lebo som ju nemala otvorenú.
  3. Necháme 1-2 hodiny v chladničke odležať.
  4. Po odležaní tvoríme menšie fašírky a obalíme ich v strúhanke.
  5. Vyprážame pozvoľna v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Do oleja som pridala asi v pomere 1:1 aj bravčovú masť. Robte tak, ako ste zvyknutí.
  6. Vypražené fašírky kladiem do sklenenej misy na kuchynské papierové utierky, aby sa odsal prebytočný tuk. K tomu sa hodí zemiakové pyré a šalát alebo len chlebík a zelenina. Ja som si naservírovala nastrúhanú surovú cviklu a horčicu.