Bravčové fašírky
Fašírky trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: marienka44
Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a dopadlo to dobre, fašírky sú šťavnaté a
chutné.
11 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Surový očistený zemiak nastrúhame na jemno a syr nakrájame na malé kocky. Ja som ho rýchlejšie nastrúhala na veľkých okách štvorhranného stúhadla. Mala som Tekovský salámový syr údený polotvrdý plnotučný, ale hodí sa aj iný tvrdý syr.
- Mäso zmiešame so všetkými surovinami, dochutíme a zahustíme podľa potreby strúhankou. Stačilo len asi 1 PL. Nepridala som smotanu 12 %, lebo som ju nemala otvorenú.
- Necháme 1-2 hodiny v chladničke odležať.
- Po odležaní tvoríme menšie fašírky a obalíme ich v strúhanke.
- Vyprážame pozvoľna v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Do oleja som pridala asi v pomere 1:1 aj bravčovú masť. Robte tak, ako ste zvyknutí.
- Vypražené fašírky kladiem do sklenenej misy na kuchynské papierové utierky, aby sa odsal prebytočný tuk. K tomu sa hodí zemiakové pyré a šalát alebo len chlebík a zelenina. Ja som si naservírovala nastrúhanú surovú cviklu a horčicu.