Fašírkové prekvapenie fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 22. apríla 2012

Nerobila som klasické fašírky,chcelo to trošku zmenu :)

10
porcií
80-90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
4 strúčiky
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
4 ks ( uvarené natvrdo )
1 ks ( na rezance )
podľa potreby  ( na plátky )




Postup

  1. 1

    Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.

    Fašírkové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech poukladáme plátky slaniny.

    Fašírkové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ňu navrstvíme polovicu fašírkovej zmesi.

    Fašírkové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej poukladáme uvarené vajíčka a kápiu nakrájanú na rezance.

    Fašírkové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrstvíme zvyšok fašírkovej zmesi a poukladáme plátky slaniny. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) a dáme piecť do rúry . Posledných cca 15 min. dáme alobal preč , zlejeme masť, ktorú pustila slanina a necháme dopiecť.

    Fašírkové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovou oblohou. Výborne chutí i nastudeno.

    Fašírkové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Jéj, ja som raz podobné robila, ale zakryla som to zemiakovým pyré a do jamiek v ňom som vyklepla vajíčka. Vrch posypala strúhaným syrom a bola pochúťka.
margaretka28
Robím podobne,ale bez slaniny a vajec,tiež to len navrstvím na plech a upečiem je to rýchle,ale ty si to ešte vylepšila.
frauakbari
Cibuľku si pridávala ale surovú,že? Ja si ju radšej najprv spražím na masle,alebo oleji a vynechám cesnak.Ináč mi ostanú fašírky na žalúdku ešte týždeň. Ale veľmi pekný receptík...určite vyskúšam pri najbližšej príležitosti.
hviezdickaz
ahoj @frauakbari - ano,cibula je surova, no a k cesnaku - ten velmi casto pouzivam,u nas bez neho fasirka nemoze byt,nastastie mame zatial dobre zaludky :)))
frauakbari
@hviezdickaz ,za normálnych okolností mám rada cesnak a tiež ho v kuchyni používam skoro do všetkeho...len vo fašírkach mi vadí...neviem prečo,čím to bude ???
soncya
Krásna prezentácia takého írečitého slovenského jedla. Je to cenovo nenáročná pochúťka pre mäsožravcov. Ešte raz veľmi pekné. :)
tatranka
Pekne si to spracovala a zase ináč upravené mleté mäsko.
helca103
ja sa priznám,že som fašírku takto ešte nerobila ale páči sa mi to kôli jednoduchosti ....super recept
3sandra3
páči sa mi tento spôsob... lepší , ako klasické fašírky
sonal
Uplne skvele a ja by som tam pridala este hribiky...
coldbery
Pekne to máš ...na tvojom recepte by som nič nemenila...a cibuľku tiež iba surovu ,lebo vypečená by už bola mastná a cesnak ..no ten nemôže v mletom mäsku chýbať...vynikajúci recept....veľmi pekne spracovaný...♥
sonal
dnes som robila...super...dakujem za inspiraciu...
beaatrix
Díky,my stále len obyčajne faširky,ale toto je suprové.Ja som tam ešte pridala šampiony :-D
cica2
fíííha, toto prekvapenie sa mi velmi páči :-) Lákavý a krásny recept!
hubata
Íííha, obyčajná fašírka a tvári sa ako špecialita, tak pekne si to @hviezdi čka urobila na tom tanieri! Zmena je tu vítaná a mleté mäsko dostane inú chuť a výzor. Je to vynikajúci recept, dá sa obmieňať a preto vďačný. Ukladám do KK, lebo ma to nenapadne takto urobiť. Vďaka za pekné foto, popis a úpravu.
tomas2009
Taák a konečne som našla , čo bude u nás dneska na obedík....veľmi dobre vypadajúci recept ,asi budem opakovaťiných konečne nie len klasika - faširková :-)))))
hubata
Ja som túto krásnu fašírku, robila v srnčom chrbáte (len pre nás dve s vnučkou) a tak vajíčka som dávala v celosti. Vnučka ho nazvala "mäsová buchta". Aspoň takto zje mäso, lebo inak ho len pobrble .......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia