Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia
Autor receptu: hviezdickaz
Výborná roláda na spôsob pštrosích vajec. :)
6 porcií |
80-90 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.
- Na alobal kvapneme trošku oleja a rozotrieme ho po celej jeho časti. Naň navrstvíme fašírkovú zmes.
- Na fašírkovú zmes poukladáme vajíčka uvarené natvrdo a roládu opatrne zvinieme.
- Preložíme ju na plech, podlejeme ju vodou,do ktorej kvapneme trošku oleja. Dáme ju piecť do vyhriatej rúry.
- Tu je roláda zbavená alobalu cca.po 50 min. pečenia.
- A tu už je dopečená, všetko sa to pieklo cca.80-90 min. / 200 st.
- Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, príp. čalamádou ( http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-calamada-/31071-recept.html ) .
Výborne chutí i nastudeno.