Fašírková roláda a lá pštrosie vajcia

Autor receptu: hviezdickaz

Výborná roláda na spôsob pštrosích vajec. :)

6
porcií
80-90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.
  2. Na alobal kvapneme trošku oleja a rozotrieme ho po celej jeho časti. Naň navrstvíme fašírkovú zmes.
  3. Na fašírkovú zmes poukladáme vajíčka uvarené natvrdo a roládu opatrne zvinieme.
  4. Preložíme ju na plech, podlejeme ju vodou,do ktorej kvapneme trošku oleja. Dáme ju piecť do vyhriatej rúry.
  5. Tu je roláda zbavená alobalu cca.po 50 min. pečenia.
  6. A tu už je dopečená, všetko sa to pieklo cca.80-90 min. / 200 st.
  7. Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, príp. čalamádou ( http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-calamada-/31071-recept.html ) . Výborne chutí i nastudeno.