Fašírka so zeleninou

Fašírka so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Keby bolo podla mňa, tak by som do nej pridal ešte kúsky slaniny. No čo už narobím. Hoci som hlava rodiny - no krk (miláčik) mi ju otáča ako chce. Tak je to už v živote.

12
porcií
20 minút
príprava
75 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Mleté mäso mix a čerstvú mrkvu strúhanú na veľkých okách som dal do misy plus tri vajcia. Pridal trochu soli, oregano, rascu, korenie a pretlačený cesnak. Všetko som to dobré premiešal. Ak je to moc vlhké, tak treba pridať za lyžicu až dve strúhanky. Nechal postáť na chvíľu.
  2. Brokolicu som uvaril vo vriacej vode tak na 4 minúty. Potom opláchol studenou vodou. Nechal odkvapkať od vody. Použil som len ružice a tie som nožom posekal na drobné kúsky.
  3. Na papier som dal polovicu mäsa, na to brokolicu asi polovicu z nej som potreboval.
  4. Na brokolicu som dal balkánsky syr.
  5. Všetko som to príkryl druhou polkou mäsa a dobre vyhladil rukami. Z papiera som to dal na pekáč . Ešte raz dobre vytvaroval a vrch som natrel vymiešaným posledným vajíčkom s horčicou a mletou červenou paprikou. Podlial olejom a vodou. Zakryl som pekáč a dal do rúry na piecť na 45 minút pri 180 °C.
  6. Po tejto dobe som vrch z pekáča dal preč a ešte potrel zvyškom vajíčka s horčicou. Teraz som to dal zapiecť na pol hodinu pri 200 °C. Až to ostalo pekné upečené do červena.
  7. Nechal trochu vychladnúť a môžem krájať. Mali sme to ako prílohu k špenátovo - brokolicovej polievke. No dá sa to jesť aj so zemiakmi, alebo s chlebom. Dobrú chuť.