Fašírka so syrovou mozaikou

Autor receptu: monty469

Dnes som upiekla fašírku trochu inak. Toto je výsledok, nech sa páči.

Suroviny

Postup

  1. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak prelisujeme, syr nakrájame na malé kocky. Potom do misy vložíme cibuľu, cesnak, syr, pridáme všetky koreniny, mleté mäso a rožky (tie pred pridaním zľahka "vyžmýkame").
  2. Premiešame, vyformujeme dve fašírky (ja si na pracovnú dosku dám trochu strúhanku, formuje sa to potom ľahšie). Potrieme ich vajíčkom, ktoré zmiešame s horčicou. Podlejeme horúcou vodou (100 ml), zakryjeme alobalom a pečieme 50 minút pri teplote 200 °C. Potom dáme alobal preč a zapekáme ešte 20 minút, aby fašírka "chytila" farbu.
  3. Pyré: zemiaky a zeler nakrájame na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka (ja som to varila v tlakovom hrnci 10 minút). Po uvarení scedíme, pridáme maslo, mlieko podľa potreby a dochutíme soľou. Na záver to vymixujeme a pyré je hotové.
  4. Cibuľové krúžky: cibuľu nakrájame na kolieska (jednotlivé kolieska oddelíme tak, aby vznikli tenké krúžky). Obalíme v hladkej múke a vysmážame v horúcom oleji do zlatista (krúžky dávame na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja). Dochutíme soľou.
  5. Dobrú chuť!