Fašírka s kuracími pečienkami (fotorecept)
Autor receptu: janazjarku
Mleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si pripravovala suroviny na fašírku mi padol zrak na balík kuracích pečienok čakajúcich v chladničke a tak som položila otázku : "Prečo nie?" a nová verzia, ktorú obľubujú všetci členovia rodiny bola na svete :-) Je vynikajúca v teplom no ešte lepšia v studenom stave . Nech sa páči vyskúšať !!
10 porcií |
30 minút príprava |
80 minút na 190 °C |
Postup
- V mlieku rozšľaháme 4 vajcia. Vajcia neboli domáce a preto sa zdá, že tam nie sú :-)
- Rožky pokrájame /končeky zjeme/ a vložíme do mlieka, aby sa rozmočili.
- Bravčový bôčik, alebo plece pomelieme, pečienku odblaníme a pokrájame na malé kúsky.
- Pridáme koreniny, cesnak a cibuľu , ktorú som zabudla odfotiť :-) a veľa petržlenovej vňate. Cesnak pretlačíme a cibuľu nastrúhame. Nakoniec vložíme rozmočené rožky.
- Suroviny zmiešame a necháme odležať minimálne 30 minút. Surové mäso ochutnávame ako keď robíme klbásky :-) Ak sa nám niečo nezdá tak dochutíme !
- Zmes dáme do zapekacej misky a navrh uložíme údenú prerastanú slaninu.
- Upečenú fašírku podávame s pečenými zemiakmi. Ako prílohu som robila čerstvý uhorkový šalát : uhorky, cesnak, soľ, korenie, olivový olej, ocot. Tak a hotovo verím, že kto vyskúša nebude ľutovať :-) Dobrú chuť kamaráti moji !!
Fašírku v studenom stave doporučujem podávať s vajíčkovým šalátom, ktorý určite tiež raz uverejním, lebo je iný :-)