Hovädzie mäso
Farmárska sviečková na smotane (fotorecept)
Autor receptu: emdy
Tradičné netradične.
4 porcie |
45 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Deň vopred si pripravíme plnku a omáčku. Mäso je lýtko z mladého býka.
- Mäso očistíme a orez použijeme na vývar na omáčku.
- Mäso pomelieme a dusíme s nastrúhanou koreňovou zeleninou kým nezmäkne. Dochutíme: bobkový list, soľ a čierne korenie. Zo zvyšnej zeleniny a z orezu si pripravíme vývar, ktorý budeme mixovať. Do rána necháme v chladničke.
- Vymiesime si klasické cesto na knedle. Z múky, oleja, vody a kvásku. Cesto vyvaľkáme, potrieme mäsovou plnkou a zrolujeme.
- Naplnené zrolované cesto nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy.
- Paríme 16 minút na 99 stupňoch.
- Kým sa nám to sparí, rozmixujeme vývar, pridáme kyslú smotanu a múku. Omáčku necháme prevrieť a môžeme servírovať. Cesto som robil z dvojnásobnej dávky, takže vyšli ešte aj buchty.
|