Hovädzie mäso

Farmárska sviečková na smotane (fotorecept)

Autor receptu: emdy

Tradičné netradične.

4
porcie
45 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme plnku a omáčku. Mäso je lýtko z mladého býka.
  2. Mäso očistíme a orez použijeme na vývar na omáčku.
  3. Mäso pomelieme a dusíme s nastrúhanou koreňovou zeleninou kým nezmäkne. Dochutíme: bobkový list, soľ a čierne korenie. Zo zvyšnej zeleniny a z orezu si pripravíme vývar, ktorý budeme mixovať. Do rána necháme v chladničke.
  4. Vymiesime si klasické cesto na knedle. Z múky, oleja, vody a kvásku. Cesto vyvaľkáme, potrieme mäsovou plnkou a zrolujeme.
  5. Naplnené zrolované cesto nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy.
  6. Paríme 16 minút na 99 stupňoch.
  7. Kým sa nám to sparí, rozmixujeme vývar, pridáme kyslú smotanu a múku. Omáčku necháme prevrieť a môžeme servírovať. Cesto som robil z dvojnásobnej dávky, takže vyšli ešte aj buchty.