Bezlepkové moravské koláče
Bezlepkové moravské koláče

Falošné moravské koláče bez lepku videorecept

novalim - fotkanovalim, 30. marca 2024. Komerčný recept.

Moravské koláče milujeme. Sú mäkučké, voňavé, chutia božsky a dajú sa pripraviť s plnkami z našich národných pokladov - makovou, tvarohovou a orechovou. Zobraziť celý popisMoravské koláče milujeme. Sú mäkučké, voňavé, chutia božsky a dajú sa pripraviť s plnkami z našich národných pokladov - makovou, tvarohovou a orechovou. Tradične sa pripravujú z kysnutého cesta, no dnes sme si pre vás nachystali inú verziu. Nazvali sme ich falošné moravské koláče bez lepku. Sú totiž upečené z bezlepkového domáceho lístkového cesta vymiešaného z našej známej bezgluténovej múky Promix UNI. Tak sa pustite do pečenia a pochutnajte si s celou rodinou.
Zdroj: www.novalim.sk

45 (+ chladenie cest minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C
Falošné moravské koláče bez lepku (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

Na cesto:
250 g
250 g studené
250 g
štipka
Na tvarohovú náplň:
250 g
2 PL
1 bal.
trocha
1 ks
 (alebo ovocný lekvár)
Na makovú náplň:
200 g mletý
50 g
1 bal.
150 ml
1 PL
trocha
Na ozdobu:
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme kolieska s priemerom 8-10 cm. Do každého kolieska dnom pohára vyhĺbime jamku. Koláče naplníme plnkami. Na tvarohovú si zmiešame všetky suroviny. Makovú pripravíme tak, že najprv zmiešame mletý mak s oboma cukrami, potom zmes zalejeme vriacim mliekom a premiešame. Nakoniec ešte do teplej zmesi pridáme lekvár a citrónovú kôru.

  3. 3

    Naplnené koláče ozdobíme čučoriedkami a mandľovými lupienkami a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200 °C približne 15-20 minút do zlatista. Necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia