Falošná Tarhana polievka (Yalancı Tarhana çorbası) fotorecept
Foto: cesminaz
Skvelá turecká polievka, ktorú má rád najmä môj starší syn. Je to taká zjednodušená verzia/náhrada tej
originálnej "komplikovanejšej" Tarhana polievky. Je veľmi jednoduchá Zobraziť celý popisSkvelá turecká polievka, ktorú má rád najmä môj starší syn. Je to taká zjednodušená verzia/náhrada tej
originálnej "komplikovanejšej" Tarhana polievky. Je veľmi jednoduchá a rýchlo hotová, z obyčajných
surovín, ktoré máte doma po ruke. Som si istá, že ak máte turecké polievky radi, tak vám bude chutiť aj
táto polievka.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
2 kopcovité PL (paradajkové pyré) |
|
3-4 PL |
|
1/2 PL |
|
2 KL (chilli vločky) |
|
50 g (82 %) |
|
podľa chuti |
|
2 l (na podliatie) |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetko potrebné. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Jogurt použite hladký, jemný.
-
2
V hrnci na dostatočnom množstve oleja zosklovatíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Následne pridáme papriku, salçu a necháme spolu minútku poškvrčať. Potom pridáme aj múku a necháme tiež chvíľku spolu poškvrčať.
-
3
Následne zalejeme celé vodou od oka, môžete dať radšej menej a neskôr doliať podľa potreby. Ja som dala 2 litre. Ďalej dáme soľ, mätu a pul biber podľa chuti. Ja robím túto polievku trochu štipľavejšiu, preto dávam 2 KL. Celé premiešame metličkou a pridáme nakoniec už len jogurt, ktorý tiež dobre metličkou vymiešame v polievke. Nakoniec necháme polievku variť za občasného miešania. Kým sa polievka nezačne riadne variť, tak odporúčam ju miešať častejšie.
-
4
Keď je už polievka hotová, môžme ju ponorným mixérom ešte trocha zjemniť. To preto, aby ste tam necítili tie kusy cibule a cesnaku. Nakoniec pridáme pre jemnejšiu a ešte lepšiu chuť kúsok masla. S maslom ju už variť nemusíte, ale ani to nevadí, ak ju ešte zo 2 minútky povaríte aj s maslom.
-
5
Polievka má výbornú chuť. Ak ľúbite trocha kyslejšiu chuť, tak kľudne môžete dochutiť polievku aj trochou citrónovej šťavy. Záleží to vlastne aj od toho, že aký kyslý ste mali jogurt. Maslo v žiadnom prípade neodporúčam vynechať, lebo dodá polievke tú pravú chuť.
-
6
Táto polievka síce nie je tá pravá Tarhana, ale je veľmi chutná a dosť sa na ňu podobá. A myslím, že ako menej prácna verzia tej "pravej tarhany" sa veru v receptári zíde. Prajem dobrú chuť!
-
7
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
😅 nič si z toho nerob @haji ved odkial si to mohla tušiť. Dakujem za komentík a nakuknutie! @mijaita to je v toastovači opečení biely chlieb a nalámaný na malé kúsky🙂 Super to k tej polievke pasuje. Po skúške daj prosím vedieť.
Tvoja vyzerá lepšie a ochutnala by som s radosťou 😃
Fíha si ty ale informovaný🙂😉 Moje švagriné robia Tarhanu každá zvlášť len pre svoju rodinu. Urobia jej poriadne vela, približne 5kg a to majú na celý rok potom pre seba Tarhanu🙂 Ako som ti už bola spomínala, ja budem tiež potom cez leto robiť a dám recept potom na Blog. Kto vie, možno si to s tou prípravou predsa rozmyslíš🙂
😂😂 vraj Şehriye bez Şehriye len s jogurtom😂 som sa zasmiala!! Ale inak máš podla mňa trocha aj pravdu. Vdaka za odozvu aj s fotkou, som rada že aj táto polievka chutí.
Ano to je tá druhá verzia nepravej Tarhany, ak si spomínaš, som ti to aj bola vravela že sú 2🙂 a že potom vyskúšaš, že ktorá ti viac chutí..