Jogurtová polievka

Falošná Tarhana polievka (Yalancı Tarhana çorbası) (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Skvelá turecká polievka, ktorú má rád najmä môj starší syn.* Je to taká zjednodušená verzia/náhrada tej originálnej "komplikovanejšej" Tarhana polievky? Je veľmi jednoduchá a rýchlo hotová, z obyčajných surovín, ktoré máte doma po ruke. Som si istá, že ak máte turecké polievky radi, tak vám bude chutiť aj táto polievka?

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetko potrebné. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno? Jogurt použite hladký, jemný.
  2. V hrnci na dostatočnom množstve oleja zosklovatíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Následne pridáme papriku, salçu a necháme spolu minútku poškvrčať. Potom pridáme aj múku a necháme tiež chvíľku spolu poškvrčať?
  3. Následne zalejeme celé vodou od oka, môžete dať radšej menej a neskôr doliať podľa potreby? Ja som dala 2 litre. Ďalej dáme soľ, mätu a pul biber podľa chuti. Ja robím túto polievku trochu štipľavejšiu, preto dávam 2 KL ? Celé premiešame metličkou a pridáme nakoniec už len jogurt, ktorý tiež dobre metličkou vymiešame v polievke. Nakoniec necháme polievku variť za občasného miešania. Kým sa polievka nezačne riadne variť, tak odporúčam ju miešať častejšie.
  4. Keď je už polievka hotová, môžme ju ponorným mixérom ešte trocha zjemniť. To preto, aby ste tam necítili tie kusy cibule a cesnaku? Nakoniec pridáme pre jemnejšiu a ešte lepšiu chuť kúsok masla? S maslom ju už variť nemusíte, ale ani to nevadí, ak ju ešte zo 2 minútky povaríte aj s maslom.
  5. Polievka má výbornú chuť? Ak ľúbite trocha kyslejšiu chuť, tak kľudne môžete dochutiť polievku aj trochou citrónovej šťavy. Záleží to vlastne aj od toho, že aký kyslý ste mali jogurt? Maslo v žiadnom prípade neodporúčam vynechať, lebo dodá polievke tú pravú chuť??
  6. Táto polievka síce nie je tá pravá Tarhana, ale je veľmi chutná a dosť sa na ňu podobá? A myslím, že ako menej prácna verzia tej "pravej tarhany" sa veru v receptári zíde? Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube