Foto: hanusik
Krúpová kaša s hlivami upravená na spôsob jaternicovej kaše.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jačmenné krúpy stredné č. 3-7 premyť 3x. Potom v hrnci zaliať vodou v takom množstve aby neprihoreli, môže sa aj dolievať. Variť 25 - 30 minút mierne posolené. Doba varenia je závislá od veľkosti krúpov.
-
2
Hlivu ústricovú umyjeme a pokrájame na drobno. Dať na panvicu do rozpáleného oleja, mierne prisoliť a pokoreniť, do toho roztlačiť 3 - 4 strúčiky cesnaku. Miešať pokiaľ nepustí šťavu, potom podliať vodou a dusiť ešte 25 - 30 minút. Nakoniec pridať majoránku a dusiť ešte 1 minútu.
- 3
Uvarené krúpy s podusenými hlivami spojíme a pridáme samostatne opraženú do zlatova nadrobno nakrájanú cibuľu a riadne premiešame. Ako príloha sa podáva zaváraná cvikla.
- 4
Poznámka: môže sa pridať aj údené tofu, ktoré sa dá predtým do pácu s primeraným množstvom sójovej omáčky a olivového oleja. Po 10 minútach tofu vybrať z pácu a porestovať. Nepridávať už soľ, lebo je už v krúpoch aj hlivách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Máte pravdu, išlo aj o ilúziu zabíjačky, ale hnojník atramentový nepoznám. Uprednostňujem známe huby a hliva mi do tohoto dobre zapadá. Neviem ako by to chutilo s inými hubami.Považujem tento recept za dobrú alternatívu pre tých, ktorí sa z nejakého dôvodu dali na vegetariánstvo a v čase fašiangovom i po..., sa môžu ich chuťové kanáliky aspoň čiastočne uspokojiť.
Pro všechny vegetariány: ano, tento recept je fajn i s olivovým či jiným rostlinným oleje - mám odzkoušeno. Přeji všem dobrou chuť!
Pro všechny vegetariány: ano, tento recept je fajn i s olivovým či jiným rostlinným oleje - mám odzkoušeno. Přeji všem dobrou chuť!
Viem ze je to zrejme huba, ale kde a kedy ju najdem-zozeniem to neviem.
milujem huby a pouzivam k obedu dost casto, ale iba zampiony - biele alebo tie hnede. Dakujem za kazdu radu.
Viem ze je to zrejme huba, ale kde a kedy ju najdem-zozeniem to neviem.
milujem huby a pouzivam k obedu dost casto, ale iba zampiony - biele alebo tie hnede. Dakujem za kazdu radu.
www.google.sk/search?q=hliva+ustricov...
á&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9poCgh7PLAhUhD5oKHWVPBNcQ_AUIBygB
želám ti pokojné dni s radosťou...
Úplně normálně je k dostání na pultech obchodů a supermerketů. Ona jde najít i v lese... měla jsem tu čest dostat hlívu ústricovú z lesa. ta je super, hlavně chuť a vúně je intezivnější než u uměle vypěstované.
... otvorte si odkaz WWW....., ktorý sa nachádza pod značkou Radosť. Tám sú aj vyobrazenia ako vypadá Hliva ustricová. Bežne ju dostať v Bille, v Tesku, v Lídli atď.