Falošná jaternicová kaša

Autor receptu: hanusik

Krúpová kaša s hlivami upravená na spôsob jaternicovej kaše.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jačmenné krúpy stredné č. 3-7 premyť 3x. Potom v hrnci zaliať vodou v takom množstve aby neprihoreli, môže sa aj dolievať. Variť 25 - 30 minút mierne posolené. Doba varenia je závislá od veľkosti krúpov.
  2. Hlivu ústricovú umyjeme a pokrájame na drobno. Dať na panvicu do rozpáleného oleja, mierne prisoliť a pokoreniť, do toho roztlačiť 3 - 4 strúčiky cesnaku. Miešať pokiaľ nepustí šťavu, potom podliať vodou a dusiť ešte 25 - 30 minút. Nakoniec pridať majoránku a dusiť ešte 1 minútu.
  3. Uvarené krúpy s podusenými hlivami spojíme a pridáme samostatne opraženú do zlatova nadrobno nakrájanú cibuľu a riadne premiešame. Ako príloha sa podáva zaváraná cvikla.
  4. Poznámka: môže sa pridať aj údené tofu, ktoré sa dá predtým do pácu s primeraným množstvom sójovej omáčky a olivového oleja. Po 10 minútach tofu vybrať z pácu a porestovať. Nepridávať už soľ, lebo je už v krúpoch aj hlivách.