Fazuľové fašírky

Falafel z fazule mungo na chlebovej placke

Autor receptu: redakcia

Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo.* Namiesto vyprážania sme falafel upiekli na plechu.

6
porcií
40 (+ namáčanie) minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suchú nelúpanú fazuľu mungo najlepšie deň vopred namočíme do studenej vody a necháme cez noc pri izbovej teplote napučať.
  2. Na druhý deň namočenú fazuľu scedíme, dáme do hrnca a zalejeme čistou vodou (asi prst nad fazuľu). Privedieme k varu, teplotu zmiernime a pomaly varíme 15 – 20 minút domäkka. Uvarenú fazuľu prepláchneme studenou vodou, necháme ju osušiť a nasypeme do robota s nožmi. Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku, 1 ČL soli a koreniny. Všetko rozmixujeme na hustú hmotu, ktorú ešte zahustíme strúhankou.
  3. Z fazuľovej hmoty tvoríme malé fašírky, ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potom potrieme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút dozlatista.
  4. Upečené fašírky rozdelíme na teplé chlebové placky. Pridáme kolieska reďkoviek, kúsky avokáda a lístky koriandra. Pokvapkáme jogurtom.