Fazuľové fašírky
Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Autor receptu: redakcia
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo.* Namiesto vyprážania sme falafel upiekli na plechu.
6 porcií |
40 (+ namáčanie) minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Suchú nelúpanú fazuľu mungo najlepšie deň vopred namočíme do studenej vody a necháme cez noc pri izbovej teplote napučať.
- Na druhý deň namočenú fazuľu scedíme, dáme do hrnca a zalejeme čistou vodou (asi prst nad fazuľu). Privedieme k varu, teplotu zmiernime a pomaly varíme 15 – 20 minút domäkka. Uvarenú fazuľu prepláchneme studenou vodou, necháme ju osušiť a nasypeme do robota s nožmi. Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku, 1 ČL soli
a koreniny. Všetko rozmixujeme na hustú hmotu, ktorú ešte zahustíme strúhankou.
- Z fazuľovej hmoty tvoríme malé fašírky, ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potom potrieme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút dozlatista.
- Upečené fašírky rozdelíme na teplé chlebové placky. Pridáme kolieska reďkoviek, kúsky avokáda a lístky koriandra. Pokvapkáme jogurtom.