Fajnový segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Nedeľný obed som pripravila už dnes, zajtra môžem oddychovať s vyloženými nohami :-)
Netvrdím, že je to originál segedín, ale ja ho pripravujem takto.
Postup
- Mäso nakrájame na kocky a cibuľu na menšie kúsky.
- Do hrnca dáme roztopiť bravčovú masť, orestujeme cibuľu do zlatova a pridáme k nej rascu. Chvíľu restujeme.
- Pridáme mäso a restujeme kým sa nezatiahne.
- Potom pridáme ostatné koreniny, soľ a bobkový list. Zalejeme horúcou vodou a dusíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké na miernom plameni (množstvo korenín čiže čierne mleté korenie, č. mletá paprika, vegeta a soľ je presné. Stále dávam všetko od oka a podľa chuti, ale kvôli vareche začínam všetko vážiť a odmeriavať (-: )
- Keď je mäso polomäkké, pridáme scedenú kyslú kapustu (ak treba tak aj premyjeme, ja som mala kapustu v plechovke z LIDL, tú premývať netreba) a dusíme do mäkka.
- Teraz do mäsa vylejeme 250 ml smotany na varenie. Do vedľajšej nádoby vylejeme zbytok smotany, pridáme kyslú smotanu a múku. Dôkladne rozmiešame a vylejeme do segedínskeho guľášu, Premiešame a krátko povaríme. Odstavíme a môžeme jesť.
- Podávame s parenou knedľou, ktorej recept som zverejnila samostatne :-) Dobrú chuť !