Fajnový segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Nedeľný obed som pripravila už dnes, zajtra môžem oddychovať s vyloženými nohami :-) Netvrdím, že je to originál segedín, ale ja ho pripravujem takto.

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky a cibuľu na menšie kúsky.
  2. Do hrnca dáme roztopiť bravčovú masť, orestujeme cibuľu do zlatova a pridáme k nej rascu. Chvíľu restujeme.
  3. Pridáme mäso a restujeme kým sa nezatiahne.
  4. Potom pridáme ostatné koreniny, soľ a bobkový list. Zalejeme horúcou vodou a dusíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké na miernom plameni (množstvo korenín čiže čierne mleté korenie, č. mletá paprika, vegeta a soľ je presné. Stále dávam všetko od oka a podľa chuti, ale kvôli vareche začínam všetko vážiť a odmeriavať (-: )
  5. Keď je mäso polomäkké, pridáme scedenú kyslú kapustu (ak treba tak aj premyjeme, ja som mala kapustu v plechovke z LIDL, tú premývať netreba) a dusíme do mäkka.
  6. Teraz do mäsa vylejeme 250 ml smotany na varenie. Do vedľajšej nádoby vylejeme zbytok smotany, pridáme kyslú smotanu a múku. Dôkladne rozmiešame a vylejeme do segedínskeho guľášu, Premiešame a krátko povaríme. Odstavíme a môžeme jesť.
  7. Podávame s parenou knedľou, ktorej recept som zverejnila samostatne :-) Dobrú chuť !