Zeleninová ryža

Escalivada s hnedou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón.* Na prípravu escalivady potrebujete len 4 druhy zeleniny: cibuľu, paradajky, baklažán a červené papriky, ktoré upečiete v rúre. K príprave escalivady potrebujete aj extra panenský olivový olej a trošku vínneho octu z Jerezu alebo sójovú omáčku na zvýraznenie chute. Do šalátov môžete pridať suché plody alebo orechy, vďaka nim dodáte šalátu chrumkavú a lahodnú chuť. Môžete využiť rôzne druhy semienok.

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zeleninu dobre umyte, osušte a potrite olivovým olejom a soľou. Dajte piecť do rúry na 1 hodinu.
  2. Po vybratí z rúry dajte zeleninu do misky a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť, zeleninu ľahšie očistite.
  3. Hnedú ryžu SOS Brown uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody na strednom plameni asi 18 minút. Odstavte, sceďte a nechajte vychladnúť.
  4. Zeleninu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Zmiešajte s uvarenou ryžou a tekvicovými semienkami. Ochuťte soľou, octom a olivovým olejom.