Dusené slávky

Dusené slávky v paradajkovo-bazalkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava omáčky: Na oleji opražíme šalotku, cesnak a čili. Pridáme lúpané paradajky, rozmarín, soľ, korenie a nadrobno nakrájaný stopkový zeler. Povaríme asi 10 minút. Pridáme maslo, bazalku a koriandrovú vňať.
  2. Pred varením musia byť mušle vždy zatvorené, otvorené nikdy nepoužívame, sú mŕtve. Slávky očistíme pod studenou vodou. Potom ich vložíme do vopred pripravenej omáčky. Povaríme asi dve minúty a prehádžeme s petržlenovou vňaťou, romanesco a zelerom. Všetky mušle, ktoré sa pri varení neotvorili, vyhodíme.