Dusené slávky
Dusené slávky v paradajkovo-bazalkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup- Príprava omáčky: Na oleji opražíme
šalotku, cesnak a čili. Pridáme lúpané
paradajky, rozmarín, soľ, korenie
a nadrobno nakrájaný stopkový zeler.
Povaríme asi 10 minút. Pridáme maslo,
bazalku a koriandrovú vňať.
- Pred varením musia byť mušle vždy zatvorené, otvorené
nikdy nepoužívame, sú mŕtve. Slávky očistíme pod studenou
vodou. Potom ich vložíme do vopred
pripravenej omáčky. Povaríme asi dve
minúty a prehádžeme s petržlenovou
vňaťou, romanesco a zelerom. Všetky mušle, ktoré sa pri varení neotvorili, vyhodíme.
|