Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 5. apríla 2022

Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva. 😊 Vždy som ich mala rada a mám aj doteraz. Klasika je síce s vanilkovým Zobraziť celý popisDukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva. 😊 Vždy som ich mala rada a mám aj doteraz. Klasika je síce s vanilkovým pudingom, ale na obmenu sa fantasticky hodí aj jahodový puding. Moje deti ich zbožňujú.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
cca 325 ml
3 PL
3 PL
21 g čerstvé
1/2 KL
Na pudingovú polevu:
1,5 l
80 g (v prášku)
250 ml
1 bal.
Na potretie:
kúsok




Postup

  1. 1

    V miske si najprv premiešame múku, soľ a cukor. Následne pridáme olej a v 3,25 dl mlieka napučané droždie. Máme dostať jemné, polomäkké cesto, ktoré sa už začína oddeľovať od misky. Napokon cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta a pokrájame na maličké kúsočky / buchtičky 😊Buchtičky ukladáme na plech s papierom na pečenie tesne vedľa seba a to tak, že každej buchtičke namočíme 1 stranu do oleja a priložíme ju k druhej buchtičke 😊 Budú sa dať krásne ľahúčko rozoberať po upečení. Buchtičky bez podkysnutia pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C 20 minút.

  3. 3

    Kým sa buchtičky pečú, pripravíme si puding celkom klasickým spôsobom. Keďže na buchtičky treba redší puding, tak zvyknem dať 2 sáčky na 1,5 litra mlieka. Cukor si dá každý podľa chuti. Ja som pridala pre lepšiu chuť aj 1 vanilkový cukor.

  4. 4

    Upečené buchtičky ihneď potrieme kúskom masla, budú krásne mäkučké🥰 Napokon ich necháme trošku vychladnúť a pekne porozoberáme.

    Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koľko buchtičiek zjeme, toľko si dáme do taniera a polejeme teplým jahodovým pudingom😉 Sú naozaj úžasne chutné aj takto s jahodovým pudingom, veď zmena nikdy nezaškodí oproti klasike👍 Prajem dobrú chuť !

    Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

mirop
ja sice toto jedlo neznasam uz od skolky, vzdy ked sa to spomenie alebo to vidim, dostanem husiu kozu.... ale tvoje vyzeraju naozaj nadherne :)
cesminaz
@terinka 🙂 vdaka za nahliadnutie @mirop ďakujem za pochvalu😊 My toto jedlo/sladkosť máme radi, robievam tieto buchtičky tak raz za pól roka. Príjemný deň všetkým




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia