Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva.* 😊 Vždy som ich mala rada a mám aj doteraz. Klasika je síce s vanilkovým pudingom, ale na obmenu sa fantasticky hodí aj jahodový puding. Moje deti ich zbožňujú.

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si najprv premiešame múku, soľ a cukor. Následne pridáme olej a v 3,25 dl mlieka napučané droždie. Máme dostať jemné, polomäkké cesto, ktoré sa už začína oddeľovať od misky. Napokon cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 30 minút kysnúť.
  2. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta a pokrájame na maličké kúsočky / buchtičky 😊Buchtičky ukladáme na plech s papierom na pečenie tesne vedľa seba a to tak, že každej buchtičke namočíme 1 stranu do oleja a priložíme ju k druhej buchtičke 😊 Budú sa dať krásne ľahúčko rozoberať po upečení. Buchtičky bez podkysnutia pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C 20 minút.
  3. Kým sa buchtičky pečú, pripravíme si puding celkom klasickým spôsobom. Keďže na buchtičky treba redší puding, tak zvyknem dať 2 sáčky na 1,5 litra mlieka. Cukor si dá každý podľa chuti. Ja som pridala pre lepšiu chuť aj 1 vanilkový cukor.
  4. Upečené buchtičky ihneď potrieme kúskom masla, budú krásne mäkučké🥰 Napokon ich necháme trošku vychladnúť a pekne porozoberáme.
  5. Koľko buchtičiek zjeme, toľko si dáme do taniera a polejeme teplým jahodovým pudingom😉 Sú naozaj úžasne chutné aj takto s jahodovým pudingom, veď zmena nikdy nezaškodí oproti klasike👍 Prajem dobrú chuť !
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube