Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky

Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou fotorecept

navardaco - fotkanavardaco, 15. septembra 2022
Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou (fotorecept)
Foto: navardaco
4
porcie
120 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Na cesto:
10 g
175 g
30 g
125 g
125 g
štipka
25 ml
1 ČL nastrúhaná
1 PL
Na krém:
500 ml
2 ks
90 g
25 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť. Zatiaľ zmiešame múku, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a olej. Kvások po 10 minútach pridáme k múčnej zmesi a miesime asi 5 minút. Pripravené cesto posypeme múkou a necháme vykysnúť 45 minút.

    Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí z cesta naolejovanými rukami vytvarujeme valček, z ktorého krájame malé buchtičky. Buchtičky ešte vytvarujeme a jednu vedľa druhej ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.

    Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme podkysnúť 10 minút.

    Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Buchtičky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15 minút.

    Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém pripravíme tak, že v malom množstve mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a nastrúhanú citrónovú kôru. V rajnici zmiešame zvyšné mlieko s cukrom, zohrejeme a do zohriateho mlieka pridáme zmes prášku a žĺtkov. Varíme a miešame do zhustnutia. Upečené dukátové buchtičky podávame s citrónovým krémom, flambovanou hruškou, figou a physalisom. Na záver poprášime práškovým cukrom.

    Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia