Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou fotorecept
Foto: navardaco
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
10 g |
|
175 g |
|
30 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
štipka |
|
25 ml |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
1 PL |
|
Na krém: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
90 g |
|
25 g |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť. Zatiaľ zmiešame múku, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a olej. Kvások po 10 minútach pridáme k múčnej zmesi a miesime asi 5 minút. Pripravené cesto posypeme múkou a necháme vykysnúť 45 minút.
-
2
Po vykysnutí z cesta naolejovanými rukami vytvarujeme valček, z ktorého krájame malé buchtičky. Buchtičky ešte vytvarujeme a jednu vedľa druhej ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Necháme podkysnúť 10 minút.
-
4
Buchtičky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15 minút.
-
5
Krém pripravíme tak, že v malom množstve mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a nastrúhanú citrónovú kôru. V rajnici zmiešame zvyšné mlieko s cukrom, zohrejeme a do zohriateho mlieka pridáme zmes prášku a žĺtkov. Varíme a miešame do zhustnutia. Upečené dukátové buchtičky podávame s citrónovým krémom, flambovanou hruškou, figou a physalisom. Na záver poprášime práškovým cukrom.
Diskusia k receptu