Dúhový pstruh na tekvicovom pyré (fotorecept)

Autor receptu: luckaprima

Nemám slov... ochutnajte, je to skutočný zážitok.. pritom celkom rýchle

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čisté filety dúhového pstruha osolíme, uložíme do zapekacej misy, na povrch uložíme plátky cesnaku a jablka, pár vetvičiek petržlenovej vňate, tymián, koliesko citrónu, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme vločky masla a upečieme 20 minút pri 180°C.
  2. Tekvicu aj so skvelou šupkou nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme rozobratú vetvičku rozmarínu a upečieme do mäkka. Asi 25 minút. Plátky upečenej tekvice zmixujeme s 50 g masla na pyré v ktorom zostanú aj kúsky hokkaido pre dokonalý zážitok v puse.
  3. A na záver krátko orestujeme prúžky repy na olivovom oleji, osolíme, pridáme javorový sirup a balsamico a minútku spolu prehrejeme, aby cvikla zostala krásne chrumkavá. Hotové jedlo posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a napr. kolieskami póriku. Nech Vám chutí...