Dubáková krémová polievka (fotorecept)
Autor receptu: michal1977
Nielen pre toho, kto má rád dubáky...
10 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Na tento dubákový krém vždy doma používame mrazené dubáky, ktoré si poctivo nazbieram v okolí Čierneho Balogu (vďaka spolupráci s Wandou a Mirom :) ) a časť z nich si zmrazíme hneď pri čistení aby bolo aj na takéto jedlo. Je to lepšie ako so sušenými hríbami.
- Na začiatok na masti alebo oleji speníme cibuľu a pridáme dubáky. Podlejeme vodou a necháme cca 15 minút variť. Vody dávame primerane, pretože ju ešte budeme ďalej pridávať.
- Po 15 minútach odoberieme jednu tretinu dubákov na tanier a do hrnca dáme zemiaky nakrájané na kocky, soľ a biele korenie podľa chuti. Pridáme vodu (ja horúcu z konvice) a dáme variť cca 30 minút pokiaľ sa zemiaky uvaria.
- Keď sú zemiaky uvarené, celú polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sladkú smotanu a necháme chvíľku prevariť. Pokiaľ by sa vám zdala polievka príliš hustá, môžete pridať vodu, ale má byť hustejšia vďaka rozmixovaným zemiakom.
- Do rozmixovanej polievky vložíme odložené hríby a len chvíľu prevaríme. Nakoniec pridáme kôpor a podľa potreby dosolíme.
- A tu máme konečnú podobu. Dobrú chuť.