Hubová polievka

Držková polievka zo smržov (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

je obdobie ,kedy sa huby SMRŽe derú zo zeme von , keď sa na ne pozriete vyzerajú ako držky ... tak urobíme držkovú

25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. v prvej rade som sa pustil do umytí húb , smrž je známý tým , že je v ňom dost piesku ,preto je treba ho poriadne prepláchúť z vnútra aj z vonka ,aby nám neškrípalo pod zubama .... potom som ho pokrájal na hrubšie rezance - vyše 1 cm
  3. cibulu pokrájame na drobno ,osmahneme ju na rozpálenom oleji , pridáme čierné korenie a červenú papriku a hned troškou vody podlejeme ,aby nám to nezhorklo
  4. na zahustenie pridáme najemno postrúhanými zemiakmi
  5. osolíme a pridáme pokrájané smrže .... sú krehké , preto som ich neosmažil spolu s cibulou a varíme kým nám nezmäknú - miešať zlahučka - dolieval som zasa trošku vody ,aby to ostalo husté ( celkom som dal do dvoch litrou vody ) .... a dal som 2 feferonky z nálevu
  6. pred dokončením pridáme prelisovaný cesnak a v rukách podrvenú majoránku
  7. a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ