Hubová polievka
Držková polievka zo smržov (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
je obdobie ,kedy sa huby SMRŽe derú zo zeme von , keď sa na ne pozriete
vyzerajú ako držky ... tak urobíme držkovú
25 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny
- v prvej rade som sa pustil do umytí húb , smrž je známý tým , že je v ňom dost piesku ,preto je treba ho poriadne prepláchúť z vnútra aj z vonka ,aby nám neškrípalo pod zubama .... potom som ho pokrájal na hrubšie rezance - vyše 1 cm
- cibulu pokrájame na drobno ,osmahneme ju na rozpálenom oleji , pridáme čierné korenie a červenú papriku a hned troškou vody podlejeme ,aby nám to nezhorklo
- na zahustenie pridáme najemno postrúhanými zemiakmi
- osolíme a pridáme pokrájané smrže .... sú krehké , preto som ich neosmažil spolu s cibulou a varíme kým nám nezmäknú - miešať zlahučka - dolieval som zasa trošku vody ,aby to ostalo husté ( celkom som dal do dvoch litrou vody ) .... a dal som 2 feferonky z nálevu
- pred dokončením pridáme prelisovaný cesnak a v rukách podrvenú majoránku
- a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ