Hubová polievka
	        Držková polievka zo smržov (fotorecept)
	        Autor receptu: gordonko
	         
	        
	        je  obdobie ,kedy  sa  huby  SMRŽe  derú  zo  zeme  von ,  keď  sa  na ne  pozriete   
vyzerajú  ako  držky  ...   tak urobíme   držkovú
| 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- potrebné  suroviny
 - v  prvej  rade   som  sa  pustil  do   umytí   húb , smrž  je   známý  tým , že je   v ňom  dost  piesku  ,preto  je   treba   ho  poriadne  prepláchúť  z  vnútra   aj  z   vonka  ,aby  nám  neškrípalo  pod  zubama  ....   potom  som  ho  pokrájal  na  hrubšie   rezance  - vyše  1 cm
 - cibulu   pokrájame na drobno ,osmahneme  ju  na  rozpálenom  oleji ,  pridáme čierné  korenie  a červenú  papriku   a  hned   troškou  vody  podlejeme    ,aby  nám  to  nezhorklo
 - na  zahustenie pridáme  najemno  postrúhanými zemiakmi 
 - osolíme   a  pridáme  pokrájané  smrže  ....   sú  krehké  , preto  som  ich  neosmažil  spolu   s  cibulou a   varíme  kým  nám   nezmäknú - miešať   zlahučka -  dolieval  som  zasa  trošku   vody  ,aby   to  ostalo  husté ( celkom  som  dal do  dvoch  litrou  vody )  ....  a dal  som 2 feferonky   z  nálevu 
 - pred  dokončením   pridáme   prelisovaný  cesnak  a   v  rukách  podrvenú  majoránku
 - a  máme   hotovo   DOBRÚ  CHUŤ