Špenátová roláda s kozím syrom a lososom
Skvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky....
Krémová zemiaková polievka s údeným lososom a žeruchou
Je to také jednoduché pripraviť si doma výbornú sýtu polievku. A táto vďaka kúsku údenej ryby...
Ázijské kokosové kičrí (kedgeree)
Tento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín....
Pečené pstruhy s chrumkavými zemiakovými plackami bez lepku
Na veľkonočný stôl bez pochýb patrí slávnostné jedlo. Také, ktoré si nepripravujeme vo všedné dni. A presne také máme pre vás my v tomto recepte....
Lahodná nátierka z údenej makrely
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na...
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
Sushi burrito
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Fritézu alebo panvicu s olejom rozpálime. Každú riasu naplníme...
Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto...
Špaldové cestoviny s lososom atlantickým PRETO Radoma
Na oleji opražíme nakrájaný pór, pridáme na kocky nakrájaného lososa, ochutíme soľou, korením a...
Pissaladière - cibuľový koláč s ančovičkami
Inšpiráciu mám od Julie Child. Recept sa mi páčil, tak som ho skúsil urobiť...
Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.
Bahamská rybacia polievka s floridskou úpravou
Túto polievku Bahamčania jedia na raňajky a musím povedať, že presne viem prečo! Vyskúšaj aj ty!...
Ryžový šalát so syrom manchego a s ančovičkami
Šalát s intenzívnou chuťou atraktívny na prvý pohľad....
Cestovinový šalát s tuniakom
Do vody dáme štipku soli a jednu ČL olivového oleja a uvaríme si ľubovoľné cestoviny. Ja...
Pečený losos
Recept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu......
Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....
Pizza rolky bez cesta
Vždy ma zdržiavalo - a tým pádom aj odrádzalo - cesto... A od dnes je to všetko už inak!...
Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami
V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...
Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....
Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...
Trojfarebný fazuľový šalát
Jednoduchý ryžový šalát s fazuľou. Vhodný aj na prípravu vopred a ako obed, ktorý si...
Thajská polievka s lososom podľa Júlie a Petra Hečkovcov
Legendárne súrodenecké duo Júlia a Peter Hečkovci spolu naspievalo množstvo známych hitov. Na pódiu im to...
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...