Drožďová polievka
Drožďová polievka
Autor receptu: bogar
Výborná polievka zo škôlky.
6-8 porcií |
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle som si pražila do sklovita cibuľu nakrájanú na jemno.
- Pridala som nastrúhanú mrkvu a mleté čierne korenie s mletou rascou, opekala asi 2 minúty za stáleho miešania.
- Pridala som rozdrvenú kocku droždia a za stáleho miešania som ju rozpustila a spojila s cibuľkou a mrkvou, tiež asi 2-3 minúty.
- Musí sa takto pekne rozpustiť, pridala som červenú mletú papriku všetko premiešala.
- Zaliala vývarom, ochutila sušenou petržlenovou vňaťou a nechala variť aspoň 12 minút kým mrkva úplne zmäkla.
- Medzitým som si pripravila zmes na krupicové knedličky. Zmiešala som vajíčko, olej a pridávala som krupicu, kým cesto získalo konzistenciu, ktorá sa dala krájať alebo cediť cez sitko na halušky - haluškovač.
- Ochutnala som polievku, ak bolo treba dosolila som ju. Do polievky som nahádzala z doštičky s nožíkom knedličky. Knedličky sa nesmú dlho variť inak budú tuhšie a hlavne ich nesoľte (cesto), varíme 2-4 minúty podľa veľkosti, samozrejme najlepšie je ochutnať či sú hotové keď vyplávajú na povrch. Dobrú chuť.
- Upozornenie: Droždie veľmi smrdí/mne vonia, po celom byte keď sa topí a následne aj varí, ja tú vôňu zbožňujem...