Drožďová polievka

Drožďová polievka

Autor receptu: bogar

Výborná polievka zo škôlky.

6-8
porcií
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle som si pražila do sklovita cibuľu nakrájanú na jemno.
  2. Pridala som nastrúhanú mrkvu a mleté čierne korenie s mletou rascou, opekala asi 2 minúty za stáleho miešania.
  3. Pridala som rozdrvenú kocku droždia a za stáleho miešania som ju rozpustila a spojila s cibuľkou a mrkvou, tiež asi 2-3 minúty.
  4. Musí sa takto pekne rozpustiť, pridala som červenú mletú papriku všetko premiešala.
  5. Zaliala vývarom, ochutila sušenou petržlenovou vňaťou a nechala variť aspoň 12 minút kým mrkva úplne zmäkla.
  6. Medzitým som si pripravila zmes na krupicové knedličky. Zmiešala som vajíčko, olej a pridávala som krupicu, kým cesto získalo konzistenciu, ktorá sa dala krájať alebo cediť cez sitko na halušky - haluškovač.
  7. Ochutnala som polievku, ak bolo treba dosolila som ju. Do polievky som nahádzala z doštičky s nožíkom knedličky. Knedličky sa nesmú dlho variť inak budú tuhšie a hlavne ich nesoľte (cesto), varíme 2-4 minúty podľa veľkosti, samozrejme najlepšie je ochutnať či sú hotové keď vyplávajú na povrch. Dobrú chuť.
  8. Upozornenie: Droždie veľmi smrdí/mne vonia, po celom byte keď sa topí a následne aj varí, ja tú vôňu zbožňujem...