Foto: dvorka
Túto polievku som uvarila z dostupných surovín v mojej chladničke. Spojila som polievku rascovú s drožďovou ale uvarila som ju v diétnej forme.
porcie
Suroviny
Polievka: | |
1 ČL malá - resp. mokka |
|
1 kocka |
|
0,75 l |
|
kúsok |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
Guľky: | |
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
štipka |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do kastrólika som dala za lyžičku rasce a nechala som ju chvíľu na horúcom dne, po chvíli začala pukať. Vtedy som nadrobila droždie a miešala som ho pokiaľ malo príjemnú vôňu. Priliala som vodu, domáci polievkový bujón mrazený (na obrázku), nastrúhala som na veľkých slzičkách trochu mrkvy a nechala variť 10 minút.
-
2
Použila som dvoj decový pohár na suroviny. Zo strúhanky, krupice, vajíčka, trošky vody a štipky muškátového kvetu (môže byť nastrúhaný orech miesto kvetu) som spravila tuhšie cesto a z neho som nagúľala asi centimetrové guľky . Všetky som ich dala do polievky a keď vyplávali na povrch, nechala som ešte 10 minút vrieť. Polievku som dosolila a pridala štipku papriky.
- 3
Do pohárika som dala trošku vody, vyklepla som vajíčko a poriadne premiešala. Vliala som ho do vriacej polievky za stáleho miešania a po minútke som odstavila z plynu. Pred podávaním som pridala zelenú petržlenovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu