Domaci zemiakový chlebík ala Petra

Autor receptu: drobcek19

Tento chlebik sme si velmi oblubili a pekavam ho najcastejsie, obcas v rure a ked nemam cas tak v pekarnicke.

150 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do pekarne si dame vsetky ingrediencie podla postupu, najskor tekute, potom muku sol a cukor, kazde do ineho rohu, drozdie a rascu. Na pekarni si nastavime bud vyroba cesta alebo klasicky program na kilovy chlebik. Ja som robila len cesto. PO ukonceni programu som vybrala cesto na pomucenu dosku, vytvarovala bochnik a nechala este 40 minut podkysnut. Potom som bochnik presunula na plech vystlany papierom a potrela ho vajcom. Vlozila som ho do vyhriatej rury kde som vlozila nadobu s vodou.
  2. Piekla som ho prvych 15 min na 230 st. potom som stisila na 190 st a dopekala ho este 45 minut. Pocas pecenia som ho 3 krat potrela vodou a nakoniec ked som ho vytiehla s rury. Upeceny chlebik treba potom nechat vychladnut na mriezke.