Domáci kečup
Domáci kečup (fotorecept)
Autor receptu: zuzkanr
Zeleninka v záhrade dozrela, tak nastal čas na domáci kečup. Recept mám od svokry,
ktorého som sa nikdy nevedela dojesť :-)
Postup
- Rajčiny zo záhrady umyjeme, nakrájame a pridáme do veľkého hrnca, v ktorom budeme kečup variť.
- Pridáme nakrájanú papriku.
- Ďalej pridáme ošúpané jabĺčka, ktoré sú nakrájané na tenké mesiačiky.
- Najemno nakrájanú cibuľku.
- A ešte ocot, cukor, papriku, soľ, škoricu a rozdrvené klinčeky.
- Všetko spolu varíme na miernom ohni kým sa rajčiny nerozpadnú a jabĺčka nezmäknú. Sem tam premiešame, ale nemusíme stále miešať.
- Keď je všetko mäkučké ponorným mixerom všetko spolu dobre rozmixujeme.
- Prepasírujeme, aby sme sa zbavili jadierok, šúp z rajčín a vlastne všetkého, čo v kečupe nemá byť.
- Prepasírovaným kečupom plníme fľašky, alebo zaváraninové poháre a sterilizujeme
(fľašky/poháre si vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme asi do trištvrte vodou, dáme na sporák a keď začne voda vrieť stopneme 10 minút, vypneme, necháme vychladnúť v hrnci s vodou a potom vyberieme, položíme na utierku viečkom nadol, aby sme vedeli keby niektorý tečie, čo sa mne našťastie nestalo).