Domáci kečup

Domáci kečup (fotorecept)

Autor receptu: zuzkanr

Zeleninka v záhrade dozrela, tak nastal čas na domáci kečup. Recept mám od svokry, ktorého som sa nikdy nevedela dojesť :-)

90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rajčiny zo záhrady umyjeme, nakrájame a pridáme do veľkého hrnca, v ktorom budeme kečup variť.
  2. Pridáme nakrájanú papriku.
  3. Ďalej pridáme ošúpané jabĺčka, ktoré sú nakrájané na tenké mesiačiky.
  4. Najemno nakrájanú cibuľku.
  5. A ešte ocot, cukor, papriku, soľ, škoricu a rozdrvené klinčeky.
  6. Všetko spolu varíme na miernom ohni kým sa rajčiny nerozpadnú a jabĺčka nezmäknú. Sem tam premiešame, ale nemusíme stále miešať.
  7. Keď je všetko mäkučké ponorným mixerom všetko spolu dobre rozmixujeme.
  8. Prepasírujeme, aby sme sa zbavili jadierok, šúp z rajčín a vlastne všetkého, čo v kečupe nemá byť.
  9. Prepasírovaným kečupom plníme fľašky, alebo zaváraninové poháre a sterilizujeme (fľašky/poháre si vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme asi do trištvrte vodou, dáme na sporák a keď začne voda vrieť stopneme 10 minút, vypneme, necháme vychladnúť v hrnci s vodou a potom vyberieme, položíme na utierku viečkom nadol, aby sme vedeli keby niektorý tečie, čo sa mne našťastie nestalo).