Domáce rožky

Domáce rožky s jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Mäkké rožky môžu byť po menšej námahe aj na vašom stole. Na raňajky, desiatu, olovrant či večeru.

12
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vodu, mlieko, cukor premiešame, vsypeme droždie necháme nakysnúť kvások. Následne do kvásku vmiešame jogurt. Múku preosejeme, pridáme soľ, kvások s jogurtom, olej, vajíčko a všetko dobre premiešame. Cesto miesime aspoň 10-15 minút.
  3. Vymiesené cesto pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň 90 minút.
  4. Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.
  5. Z cesta urobíme 12 bochníkov.
  6. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a zrolujeme do rožka.
  7. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené rožky. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
  8. Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 20 minút. Po upečení podávame s maslom, medom, syrom, šunkou... Dobrú chuť.