Domáce rožky
Domáce rožky s jogurtom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Mäkké rožky môžu byť po menšej námahe aj na vašom
stole. Na raňajky, desiatu, olovrant či večeru.
12 porcií |
25 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vodu, mlieko, cukor premiešame, vsypeme droždie necháme nakysnúť kvások. Následne do kvásku vmiešame jogurt. Múku preosejeme, pridáme soľ, kvások s jogurtom, olej, vajíčko a všetko dobre premiešame. Cesto miesime aspoň 10-15 minút.
- Vymiesené cesto pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň 90 minút.
- Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.
- Z cesta urobíme 12 bochníkov.
- Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a zrolujeme do rožka.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené rožky. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
- Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 20 minút. Po upečení podávame s maslom, medom, syrom, šunkou... Dobrú chuť.