Domáce rezance s tvarohom a slaninkou

Autor receptu: bojar

Takto to varila moja stará mama, moja mama a ja to tiež takto varím

4 - 5
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh rozmrvíme na hrudky a zmiešame so soľou. Z múky vajíčka a vody vymiesime cesto, rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, nakrájame pruhy 5 - 10 cm, dobre namúčime aby sa nezlepili a poukladáme na seba. Nakrájame rezance široké cca 3 mm a uvaríme vo vodě. vyberieme, prelejeme horúcou vodou a na mise polejeme rozškvarenou slaninkou, zamiešame a potom pridáme tvaroh. Keby sme dali najprv tvaroh a tak horúcu masť tvaroh by sa rozťahal. Jednotlivé porcie polejeme smotanou (ja ich jem bez smotany) a zapíjame byslým mliekom.