Domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Autor receptu: bojar
Takto to varila moja stará mama, moja mama a ja to tiež takto varím
4 - 5 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tvaroh rozmrvíme na hrudky a zmiešame so soľou. Z múky vajíčka a vody vymiesime cesto, rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, nakrájame pruhy 5 - 10 cm, dobre namúčime aby sa nezlepili a poukladáme na seba. Nakrájame rezance široké cca 3 mm a uvaríme vo vodě. vyberieme, prelejeme horúcou vodou a na mise polejeme rozškvarenou slaninkou, zamiešame a potom pridáme tvaroh. Keby sme dali najprv tvaroh a tak horúcu masť tvaroh by sa rozťahal. Jednotlivé porcie polejeme smotanou (ja ich jem bez smotany) a zapíjame byslým mliekom.