Úžasné bagety
Foto: katarinakatka02
Tieto bagety som piekla podľa
jedného videa na YouTube a sú
naozaj úžasné.
Zdroj: YouTube
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do misky nasypeme múku, urobíme vareškou jamku, do ktorej nalejeme vlažnú vodu, olej a prisypeme soľ a droždie. Cukor nepridávame.
-
2
Vareškou v strede misky zmiešame suroviny a potom postupne primiešavame múku z okrajov. Na koniec vymiesime rukami (cca 10 min) až pokým nie je cesto úplne hladké a miska úplne čistá. Na koniec z cesta vytvarujeme bochník. Misku, v ktorej sme miesili cesto potrieme olivovým olejom a bochník cesta do nej vložíme. Zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto najprv premiesime ešte v miske a potom si ho dáme na pracovnú dosku, kde ho ešte poriadne rukami poprekladáme (cca 10 min).
- 4
Z cesta vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 3 časti a z každej časti vypracujeme bochníček. Každý bochníček rukami roztlačíme asi do veľkosti plytkého klasického taniera a následne stočíme ako na štrúdľu. Konce poriadne spojíme, aby sa cesto neotvorilo.
- 5
Dáme všetky 3 na jeden plech vystlaný papierom na pečenie, jemne zvrchu roztlačíme a necháme pod utierkou kysnúť 20 min.
- 6
Potom každý narežeme ostrým nožom alebo žiletkou, profŕkame vodou a jemne cez sitko poprášime hladkou múkou.
- 7
Pečieme v strednej časti rúry, odkryté cca 30 min na 200 ° C pokým sa na vrchu nechytí kôročka a zo spodu by mali byť trošku hnedé. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
- 8
Tieto bagety sú neskutočne mäkučké a zvrchu chrumkavé. :) moje síce nemajú top tvar, ale za to chutili výborne. Hlavne ešte také teplé :)
Tiež domáce bagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu