Domáce bagety

Domáce bagety (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Upečte si bagety ako z pekárne.

4
porcie
30 minút
príprava
25-30 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Teplú vodu dáme do misy, vsypeme sušené droždie, necháme nakysnúť kvások. Po nakysnutí pridáme preosiatu múku, soľ, olej.
  2. Varechou dobre premiešame, aby sa nám všetko spojilo.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktorého vrch potrieme olejom, posypeme múkou, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 1 hodinu.
  4. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto rozdelíme na štyri časti, z ktorých urobíme bochníky.
  6. Bochníky rozšúľame na bagety dlhé asi 15 cm.
  7. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň pripravené bagety, papier medzi nimi trocha zahneme, aby sa bagety nespojili pri pečení. Necháme trocha na plechu nakysnúť.
  8. Pred vložením do rúry bagety potrieme studenou vodou a urobíme do nich zárezy. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C, do ktorej dáme na spodnú mriežku plech s vodou, aby bagety boli po upečení. Pečieme 25-30 minút do zlatista.
  9. Upečené bagety za horúca potrieme vodou. Dobrú chuť.