Domáca treska
Autor receptu: zlota1
Žijem v zahraničí a moja milovaná treska mi veľmi chýba.Preto som dlho hľadala dobrý
recept,a tento je ozaj super,preto sa Vami oň chcem podeliť,aby ste aj vy mohli doma
urobiť tresku exkluziv bez chemie a sóje,ktorá chutí ozaj skvelo.
1440 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si najskôr nálev,do hrnca dáme vodu,prilejeme ocot,pridáme korenie a bobkový list,varíme samostatne aspon 5 minút.Po tomto čase pridáme rozmrazené rybie filety,ja som robila z tresky tmavej,kúpila som v Lidli.Rybu varíme v náleve 15 minút.
- Do druhého menšieho hrnčeka si nachystáme očistenú mrkvu,buď dve menšie,alebo jednu veľkú,povaríme v osolenej vode od bodu varu 4 minúty.Necháme spolu s rybou vychladnúť.
- Rybu rotlačíme vydliškou,alebo rozmixujeme,ako sa Vám lepšie pozdáva.Treba dávať pozor na možný obsah kostí vo filetoch.K zmixovanej rybe pridáme nastrúhanú uvarenú mrkvu,nadrobno a najemno nakrájanú cibuľu,horčicu 2-3 PL,treba potom ochutnať,kyslosť si môžte takto zregulovať sami,jeden biely jogurt a majonézu,množstvo je tiež na Vás,dá sa regulovať podľa toho,akú hustú chcete tresku mať,jogurt možte samozrejme vynechať,ja si ho tam dávam kôli šetreniu žlčníka,je to trochu odľahčené.Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti,a celú zmes ešte obohatíme 2-3 PL octu,tiež je na Vás koľko,ja som dala 3PL.

- A teraz to najťažšie..Tresku odložíme na 24 hod do chladničky odpočívať,je to to najťažšie ze celého receptu,vydržať!!Chute sa ale spola a bude lepšia ako z obchodu!!Dobrú chuť Vám želám.