Pizza
Domáca pizza
Autor receptu: nadejnacukrarka
20 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Z droždia, cukru a teplej vody si pripravíme kvások (necháme postáť 15 minút). Do misky dáme múku, soľ, kvások a miesime, kým cesto nie je ani husté ani riedke. Necháme vykysnúť asi 20-30 minút.
- Medzitým ako cesto kysne si pripravíme oblohu. Salámu nakrájame na kocky. rovnako aj papriku a paradajky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky.
- Vykysnuté cesto dáme na vymastený a múkou posypaný plech pomocou naolejovaných rúk . Na tenko ho "rozotrieme" po plechu.
Na takto pripravené cesto rozotrieme kečup, posypeme troškou oregana, pridáme cibuľu, salámu, papriku a paradajky.
Dáme piecť na 25 minút pri 200 stupňoch.
- Kým sa pizza pečie, nastrúhame syr. Po 25 minútach pečenia vytiahneme pizzu z rúry a posypeme ju syrom. Dáme piecť na ďalších 6 minút. Hotovo :) Dobrú chuť.