Pečeňová paštéta
Domáca kuracia paštéta
Autor receptu: redakcia
Mäsová nátierka z kuracej pečene.
6 porcií |
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie pečienky zbavíme blán, každú rozdelíme na laloky a jemne z nich vykrojíme biele úpony. Na panvici rozpálime 250 g masla a restujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú dozlatista opražené, pridáme očistené pečienky. Pečienky opatrne prevraciame, aby sa opiekli z každej strany, restujeme asi 5 minút.
- Oheň stiahneme na minimum, posypeme koreninami, nadrobno nakrájanými lístkami rozmarínu a tymianu, pridáme smotanu na šľahanie a sherry. Jemne premiešame, pridáme 200 g masla, necháme na najnižšom ohni rozpustiť. Dosolíme podľa chuti. Zmes dohladka rozmixujeme.
- Naberieme do vysterilizovaných pohárov, dobre uzatvoríme a sterilizujeme pri teplote 110 °C asi 50 minút. Ak paštétu rýchlo spotrebujeme, nemusíme ju sterilizovať – naložíme ju do pohárov, zalejeme roztopeným maslom a spotrebujeme do 48 hodín.