Foto: vlieskovsky
13
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
240 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové kusy dobre prepláchneme.
-
2
Taktiež aj bravčové koleno.
-
3
Zalejeme vodou a necháme veľmi pomaly variť. Nesolime.
-
4
Keď začne voda variť,odstavíme ju, mäso vyberieme, hrniec premyjeme, zalejeme novou vodou a dáme variť.
-
5
Mäso zalejeme po jeho okraj a varíme na najmenšom ohni. Cibuľu, cesnak, papričky dáme do sitka a dáme variť spolu s mäsom.
-
6
Pridáme korenie podľa svojej chuti. Ja som dal takéto množstvo.
-
7
Na záver vyberieme sitko. Huspenina je hotová, ak mäso samé odpadáva od kosti. Do huspeniny som obral iba mäso z bravčového kolena. Zalial vývarom a nechal stuhnúť.
-
8
Hotová huspenina.
@Vlieskovsky mne sa vidí, že si navaril dobrú huspeninu aj keď celkom to neviem posúdiť :-) lebo u nás tiež varí huspeninu manžel ....
Nepridávam čili papričky a naopak,pridávam koreňovú zeleninu. Skús uvidíš ten chutný vývar.
Kukuč na ségru:
varecha.pravda.sk/recepty/huspenina-fotorecept/12513-rece...