Domáca huspenina (fotorecept)

Autor receptu: vlieskovsky

13
porcií
20 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové kusy dobre prepláchneme.
  2. Taktiež aj bravčové koleno.
  3. Zalejeme vodou a necháme veľmi pomaly variť. Nesolime.
  4. Keď začne voda variť,odstavíme ju, mäso vyberieme, hrniec premyjeme, zalejeme novou vodou a dáme variť.
  5. Mäso zalejeme po jeho okraj a varíme na najmenšom ohni. Cibuľu, cesnak, papričky dáme do sitka a dáme variť spolu s mäsom.
  6. Pridáme korenie podľa svojej chuti. Ja som dal takéto množstvo.
  7. Na záver vyberieme sitko. Huspenina je hotová, ak mäso samé odpadáva od kosti. Do huspeniny som obral iba mäso z bravčového kolena. Zalial vývarom a nechal stuhnúť.
  8. Hotová huspenina.