Studenina (fotorecept)

Studenina (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 2. februára 2011 19:36Ďalšie jeho recepty

Prečítala som si v receptoch a v tomto týždni je už studenina uvedená.Nevzdala som sa,naopak potešila,lebo nie je odfotografovaná.Takže ponúkam svoju.Ja ju robievam dva krát do roka, v tomto fašiangovom období a potom máme celý rok od studeniny pauzu a budem ju variť až na rok.

Suroviny

45
minút
príprava
22O
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Potrebné ingrediencie: Mäso,koreňová zelenina,koreniny.
Studenina (fotorecept) - obrázok 1

Umyté a očistené bravčové kúsky vložíme do studenej vody.Pridáme koreniny,soľ cibuľu a cesnak,bobkový list.
Studenina (fotorecept) - obrázok 2

Pomali varíme asi 2 hodiny.Potom pridám koreňovú zeleninu.
Studenina (fotorecept) - obrázok 3

Studeninu nechávam variť 3-4 hodiny.Potom ju precedím.Vykostím.Ono tie väčšie kosti samé vypadávajú.
Studenina (fotorecept) - obrázok 4

Medzi tým si nachystám ozdobne pripravené z ingrediencii na dno misiek.Používam,zavarenú kápiu,hrášok.varené vajíčka,mrkvu varenú.
Studenina (fotorecept) - obrázok 5

Poukladaná ozdoba:
Studenina (fotorecept) - obrázok 6

Potom naukladám na kúsky porezané,uvarené mäso.Zalejem precedeným studeninovým vývarom.
Studenina (fotorecept) - obrázok 7

Naliaty vývar.A použila som po prvý krát aj moju silikónovú formu,ktorú som vyhrala.Je výborná.
Studenina (fotorecept) - obrázok 8

K studeninke pečiem vždy domáci chlebík.No ten už na vareche mám.Len patrí k tejto dobrote.
Studenina (fotorecept) - obrázok 9

Tu je už schladená chutná,len sa do nej pustiť.
Studenina (fotorecept) - obrázok 10

Hotovo.
Studenina (fotorecept) - obrázok 11

Fašiangová studenina.
Studenina (fotorecept) - obrázok 12

Porcia studeniny.
Studenina (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

31 komentárov k receptu
  • honestka, 2. februára 2011 o 22:48
    velmi sviatocne pripravena len co je pravda. u nas sa vsak musi odmastnit, lebo sa vraj lepi po ustach. A mas pre nu pekny nazov.


  • dorisa, 2. februára 2011 o 22:52
    Dokladne spracovaný recept, veď,ako vždy. Nechala by som sa na huspeninku pozvať. Ja ju nevarievam, máme ju od svokrovcov.


  • alexdidi, 3. februára 2011 o 06:12
    Toto je tá pravá "orechová" studzenina, studenô,huspenina...vyzerá úžasne...bola som rozhodnutá tento rok nevariť(z rôznych dôvodov), ale Ty si ma tak navnadila, že idem kupovať suroviny a .....v úvode si uviedla, že ju varíš dvakrát v roku: na fašiangy a ten druhýkrát, keď už máte celý rok pauzu?


  • tatranka, 3. februára 2011 o 09:46
    @alexdidi ,nemám na to dátum.No varím zásadne v zimných mesiacoch.Tá prvá bola asi pred tromi týždňami .Teším sa,že som ťa nalákala na studeninku.Určite bude výborná.


  • frona, 3. februára 2011 o 10:11
    Ja som ju donedávna varievala tiež v zimných mesiacoch, ale od minulého roka sa na to podujal manžel...tak sa mu už do toho nepletiem a mám po starosti.... :))))))) Urobí si ju podľa svojej chuti a ke´d sa mu náhodou nevydarí, tak môže byť nahnevaný len a len na seba. Ale máva ju dobrú


  • ampara, 3. februára 2011 o 10:31
    Nielen,že vyzerá úžasne,ale v tom vývare je to dôležité,čo potrebujú naše kĺby,vlasy, nechty,aby boli v poriadku - kolagén. A tento je prírodný,žiadny výživový doplnok z lekárne!


  • marta5, 3. februára 2011 o 11:18
    Je urcite aj taka dobra ako vyzera,nasa mama varila studzeninu super chutnu,hned by som z nej ochutnala.Stale bola vyborna no uz jej nieta ja ju uz nikdy taku nespravim.Vazme si kazdu chvilu.


  • duschko, 3. februára 2011 o 11:34
    U nas studenina. Ved som na Spisi. Narobila si mi velke chute. Musim navstivit svojho masiara. O zabavku mam postarane.


  • elekra, 3. februára 2011 o 13:52
    Výborný recept, my máme huspeninu, alebo studeno veľmi radi. Skvelý tip na víkend! Ináč vyzerá nádherne sviatočne.


  • hannah22, 3. februára 2011 o 15:54
    perfektný recept , krásne nafotený, krásne urobený a dobrá inšpirácia už sa teším na svoju, narobila si mi chute ale díík... :))


  • tatranka, 3. februára 2011 o 18:05
    Ďakujem za komentáriky alen si nakúpiť produkty na studeninu a nechať ju pomaličky bublať.Medi tým aj prechádzku peknú absolvujete.


  • alexdidi, 3. februára 2011 o 18:21
    @tatranka ,suroviny sú už v chladničke, zajtra varím....


  • enerrgizer, 3. februára 2011 o 20:09
    perfektný fotorecept a super fotky, hneď by som si dal :-)


  • jody, 3. februára 2011 o 20:17
    A ja idem volat mame, nech navari huspeniny, ze uz sadam na vlak... :-)


  • lyali, 3. februára 2011 o 22:24
    Krásne nafotené. Krásne ozdobené. No jednoducho super. Minulý víkend sme papali huspeninu od mojich rodičov a zachutila aj nášmu ešte chvíľu 3-ročnému synčekovi - do misky sa mu uliezlo samé čisté mäsko. jody, ešteže máme tých našich rodičov :-)


  • tinca, 4. februára 2011 o 16:52
    @tatranka presná kópia mojej huspeniny aj ja ju tak varím, ozdobujem a robím v srnčích chrbátoch,mňam :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 15 komentárov)
  • babav, 5. februára 2011 o 14:50
    @tatranka , iste si zozala uspech od svojich hosti!Podla receptu to musela byt pochutka, najskor pre oci potom pre jazyk ;-)


  • cica2, 6. februára 2011 o 20:35
    krásne!!!!


  • elisticka, 8. februára 2011 o 16:05
    wau v tych srncich chrbatoch to vyzera super!!!!! aj muz zrovna dnes robi huspeninu tak vonia cely byt:-))


  • janka81, 10. februára 2011 o 00:21
    Neverila by som, že niekto môže z "obyčajnej" huspeniny urobiť takú krásu, klobúk dole, ste fakt šikula nad šikulami :)))


  • tatranka, 12. februára 2011 o 09:46
    Ďakujem za milé a pochvalne komentáriky.Snažím sa,aby jedlo bolo aj pekné,nielen chutné.


  • modrykamen, 18. marca 2011 o 09:06
    Výborný recept. Ale...Počas varenia treba niekoľkokrát z povrchu pozbierať zrazené bielkoviny a mastnotu.Po vychladnutí bude huspenina čírejšia a bez mastných ôk. Skúste dať údené koleno. Moje deti majú radi veľa chudého mäsa, tak pridávam 0,5 kg hovädzieho môčingu.


  • marienka44, 27. marca 2011 o 13:03
    @Tatranka ,ja zbieram tuk po ciastocnom vychladeni naberackou a aj lahkym prilozenim listu servitky na hladinu vyvaru. Napad mam od mojej dobrej kamaratky. Servitky po pouziti zahodim. Po uvereni este pridam do precedeneho vyvaru prelisovane strucky cesnaku, vela.


  • tatranka, 13. júna 2011 o 19:51
    Ďakujem vám za dobré nápady a pochvalné komentáriky.


  • helca103, 4. novembra 2011 o 16:06
    hned by som dala je tak krásne farebná že sa nedá odolať budúci piatok už viem čo robím na víkend


  • tatranka, 4. novembra 2011 o 19:21
    @helca103 vieš kupujem surovú slaninu s kožou na oškvarky.Vysmážam si ich sama.A kožu postupne odkladám do mrazničky.Myslievam na studeninku,že sa mi koža zíde.Robím tak už viac rokov..Potom prikúpim ostatné mäso a tak je prvá studenina na svete.Ako náhle sa aspoň trochu ochladí určite ju urobím.Už teraz sa teším.


  • lila1907, 15. novembra 2011 o 15:24
    tak toto je pastva aj pre oči...krásne a fajnové


  • tatranka, 15. novembra 2011 o 15:36
    @lila1907 teším sa,že sa ti moja studeninka páči.Už začínajú mrazivé dni,takže už dôjde aj na varenie studeninky.V lete by mi akosi nechutila.Dármo, táto špecialita patrí ku studeným dňom.Pre to sa asi volá studenina.


  • modrykamen, 17. novembra 2011 o 18:44
    Ja som "studenia" robil minulý týždeň. Dlho v komore nevydržalo.


  • tatranka, 17. novembra 2011 o 21:42
    @modrykamen to verím.Aj u nás má studeninka odbyt.Vždy sa na ňi tešíme.Ešte som v tejto dobe nerobila.No čo nie je o chvíľu asi bude. xixixi


  • jozefzdenka, 11. decembra 2011 o 10:05
    dakujem za recept,mam skoro vsetko,dokupim co treba a idem na to.dostal som chut.pozdravujem do kezmarku.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist