Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 3. mája 2022
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept)
Foto: kimlo

Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, bola by škoda sa s ním nepodeliť.
Zdroj: internet

Suroviny

1 kg (alebo nožina)
2 PL
50 g
500 ml
1 ks veľká
1 PL
1 KL
0,5 KL
5 ks (jalovec)
5 ks
1 vetvička
1 vetvička
podľa potreby (alebo zeleninový vývar)
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako mäso som použil hovädzí krk, no dá sa použiť aj nožina. Nakrájame ho na kocky ako na guláš. Bylinky môžeme použiť sušené, pri varení ich dáme aj s korením do sitka.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s hrubozrnnou horčicou. Dáme na chvíľu odležať pri izbovej teplote.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame na drobno a slaninu na malé kocky. Slaninu opražíme na masti, pridáme cibuľu, a orestueme do zlatista.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mäso a necháme zatiahnuť.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme pivom, pridáme koreniny a bylinky v sitku, prikryjeme a necháme pomaly dusiť.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dusíme až sa šťava zredukuje.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom už len podlievame vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka. Ja som to dal do pomalého hrnca a podusil 4 hodiny na LOW. Mäso krásne zmäklo a nemusel som sa o nič starať.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec zahustíme zápražkou z masla a múky a prevaríme asi 10 minút.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s knedľou, aj keď ja si k tomu dokážem predstaviť akúkoľvek prílohu, vrátane chleba.

    Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sracz
Ďalší na výsosť chutný rcp, do galérie "tvrdo pracujúcich mariášnikov" a rozhodne s Tebou @Kimlo kamarát, súhlasím aj so záverom v 9. bode, čo sa "burkovčiaka" chlebíka týka. Varíš, spravidla, aj podľa môjho "gusta", no ja na zahusťovanie už viac ako 60 rokov používam strúhaný (é) zemiak (y). Maj kopec šťastia, more nápadov a i naďalej šikovnú vrtkú varešku.
haji
Skvělý receptík, hovězí miluju a toto vypadá prudce jedle. @afataga a co tak poslat po holubovi, teda po dronovi na Moravu?! tiše závidím.
2x kimlo a sracz

Zaujímavé video z archívu TV Varecha