Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive fotorecept
Foto: kimlo
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, bola by škoda sa s ním nepodeliť.
Zdroj: internet
Suroviny
1 kg (alebo nožina) |
|
2 PL |
|
50 g |
|
500 ml |
|
1 ks veľká |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
0,5 KL |
|
5 ks (jalovec) |
|
5 ks |
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
podľa potreby (alebo zeleninový vývar) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Ako mäso som použil hovädzí krk, no dá sa použiť aj nožina. Nakrájame ho na kocky ako na guláš. Bylinky môžeme použiť sušené, pri varení ich dáme aj s korením do sitka.
-
2
Mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s hrubozrnnou horčicou. Dáme na chvíľu odležať pri izbovej teplote.
-
3
Cibuľu nakrájame na drobno a slaninu na malé kocky. Slaninu opražíme na masti, pridáme cibuľu, a orestueme do zlatista.
-
4
Pridáme mäso a necháme zatiahnuť.
-
5
Podlejeme pivom, pridáme koreniny a bylinky v sitku, prikryjeme a necháme pomaly dusiť.
-
6
Dusíme až sa šťava zredukuje.
-
7
Potom už len podlievame vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka. Ja som to dal do pomalého hrnca a podusil 4 hodiny na LOW. Mäso krásne zmäklo a nemusel som sa o nič starať.
-
8
Nakoniec zahustíme zápražkou z masla a múky a prevaríme asi 10 minút.
-
9
Podávame s knedľou, aj keď ja si k tomu dokážem predstaviť akúkoľvek prílohu, vrátane chleba.
Krasna prace!!
aj ja s veganskym masom. Uz sa tesim a ukladam. Priatelom aj pokojne s masom.Dakujem.
Ďakujem kamarát, ak vyskúšaš, nebudeš sklamaný.
Vďaka za pochvalu.
Vďaka Feri, zahusenie zemiakom je dobrý tip, guláše robím len s ním.
Ďakujem a budem rád ak vyskúšaš.
Vegánska verzia môže byť zaujímavá... daj potom vedieť ako to chutilo.
Ďakujem, je to fajnová fajnotka.. :-)
Ďakujem, síce neskoro ale predsa, nejako mi unikol tento pekný komentár...