Divinové ragú
Divinové ragú

Divinové ragú na červenom víne s koreňovou zeleninou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 25. novembra 2020
Divinové ragú na červenom víne s koreňovou zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

1 kg (stehno alebo plece)
2 ks menšia
150 g
150 g
200 ml
200 g
2-3 vetvičky
150 ml
podľa potreby (alebo voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Divinu nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime olej, v ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka opečieme.

  2. 2

    Potom pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a miešame, kým zmes nepustí vlastnú šťavu. Pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak s vínom, podlejeme vývarom alebo vodou a na miernom ohni dusíme domäkka. Počas dusenia sa šťava odparuje, takže ragú podlievame a hrniec neprikrývame.

  3. 3

    Domäkka udusené a mierne zredukované ragú dochutíme soľou. Môžeme servírovať s cestovinami, maslovými haluškami alebo chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Diviačie mäso, Jedlá z diviny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu