Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
180 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame maslom a husacím vývarom.
  2. Datle a konfi tovaný zeler: zeler a datle spolu so šalotkou opečieme. Pridáme sherry a citrónovú šťavu, vývar a dusíme do mäkka. Dochutíme a v mixéri rozmixujeme na krémovú konzistenciu. Odložíme do tepla.
  3. Biskvit: Vajíčka, žĺtky, cukor a rozmixovanú prepasírovanú pečeň rozmiešame s rozohriatym maslom. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme na tekuté cesto. Cesto naplníme do fľaše na šľahačku, naplníme dvoma kapsulami a na 2 hodiny odložíme do chladu. Túto masu potom nastriekame do plastových formičiek a v mikrovlnnej rúre pri výkone 800 W pečieme 45 minút. Hotové ešte opečieme v spenenom masle.