Bezlepkové syrové pečivo
Bezlepkové syrové pečivo

Bezlepkové syrové trojuholníky

29angella29 - bez fotky29angella29, 2. apríla 2020

Možno nevyzerajú dobre, ale chutia úžasne.
Zdroj: Tento recept mam zo stránky Liana

40 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
375 g
380  ml
15 g
1 ČL
1 PL
50 ml
Plnka:
50 g
2  bal. (v črievku)
1 ks
1 PL
5 strúčikov
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme kvások z teplého mlieka, droždia a cukru.

  2. 2

    Kvások necháme nakvasiť takých 10-15 minút na teplom mieste (pri izbovej teplote).

  3. 3

    Zatiaľ čo sa robí kvások, nachystáme si misu, v ktorej budeme miešať cesto či už ručne alebo hnetacím hákom.

  4. 4

    Do misy dáme bezlepkovú múčnu zmes, soľ, olej a neskôr aj nakvasený kvások.

  5. 5

    Všetky prísady vymiesime či už ručne alebo hnetacím hákom, Vzniknuté cesto necháme potom prikryté kysnúť na cca 20 minút (na teplom mieste).

  6. 6

    Plnka: Zmiešame ručným mixérom, Heru, tavený syr, žĺtok, nasekanú petržlenovú vňať, cesnak a strúhaný syr.

  7. 7

    Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti, každú z nich vyvaľkáme a natrieme plnkou. Cesto zrolujeme a nakrájame na menšie kúsky trojuholníkového tvaru, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom.

  8. 8

    Nakoniec trojuholníky natrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme či už rascou, ľanovými alebo sezamovými semiačkami, to už je na vás čo Vám viac chutí.

  9. 9

    Trojuholníky pečieme vo vyhriatej rúre na 180 - 200 °C, cca 20-25 minút.

Diskusia k receptu

zuzkakrska
Ďakujem za recept, bála som sa, či nebudú veľmi cesnakové (cesnak extra nemusim), ale sú akurát, naozaj veľmi dobré. Z jednej dávky mi vyšli na 1 väčší plech. Piekla som na f. horúci vzduch (s ventilátorom) pri 180 °C 20 minút. Prikladám foto ako dôkaz ;)


haji
Bych dala lajk @zuskakrska ale nejde. Systém ještě nezobrazil koment, foto pod recept.
Zvlášť dobré, když někdo potřebuje pod receptem s něčím rychle poradit. @redakcia tak to ostane? Je to nepraktické, jestli mě chápete. Kopa lidí si tu píše sama se sebou, že mu komenty nebere. Chjo
1x kvakac
kucharka
@haji (6.4.2020 20:28)
Súhlasím, @redakcia milá redakcia, je mi to ľúto ale nový spôsob pridávania a zobrazenia komentárov mi zaberá oveľa viac času, rolujem a klikám... a rolujem a klikám...
2x haji a kvakac
redakcia
@haji (6.4.2020 20:28)
@kucharka

Dobrý deň. Umiestnenie a rozdelenie komentárov na ďalšie podstránky je jedno z účinných opatrení ako zlepšiť fungovanie našej stránky. Pred niekoľkými dňami (týždňami), keď ľudia začali hromadne tráviť viac času doma, enormne stúpla návštevnosť portálu. V takýchto podmienkach dostáva server naozaj zabrať, spracováva naraz veľa požiadaviek a na to potrebuje istý čas. Možno si spomeniete, prejavovalo sa to spomalením načítania stránok, zlyhaním spojenia so serverom, komplikáciami pri pridávaní nových receptov i komentárov, fotografií.

Tým, že sa pri otvorení receptu automaticky nezobrazuje celá diskusia (ktorá často obsahuje desiatky, ba aj stovky komentárov), sa nároky na server značne zmiernili a stránka funguje oveľa lepšie, cítia to návštevníci i my pri každodennej práci.

Áno, reagovanie na nový komentár si teraz vyžaduje viac klikania a chápeme, že vás to obťažuje. V týchto dňoch preto uvažujeme o možnosti, že by sa pod receptom namiesto najsrdiečkovanejších komentárov zobrazovali posledné tri najnovšie komentáre. Tým pádom by reagovať na ne alebo osrdiečkovať ich bolo jednoduchšie.

Všetkým našim priaznivcom želáme krásny slnečný deň :)

haji
@redakcia (7.4.2020 11:41)
Myslím, že tyto informace jsou důležité pro všechny Varecháče. Prosím, můžete je uvést jako sólo článek, diskusiu, milá @redakcia ? Děkuji!
@29angella29 omlouvám se, že jsem se nechala unést pod tvojím receptom. Pěkný receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia