Bezlepkové syrové trojuholníky
Foto: 29angella29
Možno nevyzerajú dobre, ale chutia
úžasne.
Zdroj: Tento recept mam zo stránky Liana
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
375 g |
|
380 ml |
|
15 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
50 g |
|
2 bal. (v črievku) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
5 strúčikov |
|
100 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Najskôr si spravíme kvások z teplého mlieka, droždia a cukru.
- 2
Kvások necháme nakvasiť takých 10-15 minút na teplom mieste (pri izbovej teplote).
- 3
Zatiaľ čo sa robí kvások, nachystáme si misu, v ktorej budeme miešať cesto či už ručne alebo hnetacím hákom.
- 4
Do misy dáme bezlepkovú múčnu zmes, soľ, olej a neskôr aj nakvasený kvások.
- 5
Všetky prísady vymiesime či už ručne alebo hnetacím hákom, Vzniknuté cesto necháme potom prikryté kysnúť na cca 20 minút (na teplom mieste).
- 6
Plnka: Zmiešame ručným mixérom, Heru, tavený syr, žĺtok, nasekanú petržlenovú vňať, cesnak a strúhaný syr.
- 7
Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti, každú z nich vyvaľkáme a natrieme plnkou. Cesto zrolujeme a nakrájame na menšie kúsky trojuholníkového tvaru, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom.
- 8
Nakoniec trojuholníky natrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme či už rascou, ľanovými alebo sezamovými semiačkami, to už je na vás čo Vám viac chutí.
- 9
Trojuholníky pečieme vo vyhriatej rúre na 180 - 200 °C, cca 20-25 minút.
Tiež syrové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zvlášť dobré, když někdo potřebuje pod receptem s něčím rychle poradit. @redakcia tak to ostane? Je to nepraktické, jestli mě chápete. Kopa lidí si tu píše sama se sebou, že mu komenty nebere. Chjo
Súhlasím, @redakcia milá redakcia, je mi to ľúto ale nový spôsob pridávania a zobrazenia komentárov mi zaberá oveľa viac času, rolujem a klikám... a rolujem a klikám...
@kucharka
Dobrý deň. Umiestnenie a rozdelenie komentárov na ďalšie podstránky je jedno z účinných opatrení ako zlepšiť fungovanie našej stránky. Pred niekoľkými dňami (týždňami), keď ľudia začali hromadne tráviť viac času doma, enormne stúpla návštevnosť portálu. V takýchto podmienkach dostáva server naozaj zabrať, spracováva naraz veľa požiadaviek a na to potrebuje istý čas. Možno si spomeniete, prejavovalo sa to spomalením načítania stránok, zlyhaním spojenia so serverom, komplikáciami pri pridávaní nových receptov i komentárov, fotografií.
Tým, že sa pri otvorení receptu automaticky nezobrazuje celá diskusia (ktorá často obsahuje desiatky, ba aj stovky komentárov), sa nároky na server značne zmiernili a stránka funguje oveľa lepšie, cítia to návštevníci i my pri každodennej práci.
Áno, reagovanie na nový komentár si teraz vyžaduje viac klikania a chápeme, že vás to obťažuje. V týchto dňoch preto uvažujeme o možnosti, že by sa pod receptom namiesto najsrdiečkovanejších komentárov zobrazovali posledné tri najnovšie komentáre. Tým pádom by reagovať na ne alebo osrdiečkovať ich bolo jednoduchšie.
Všetkým našim priaznivcom želáme krásny slnečný deň :)
Myslím, že tyto informace jsou důležité pro všechny Varecháče. Prosím, můžete je uvést jako sólo článek, diskusiu, milá @redakcia ? Děkuji!
@29angella29 omlouvám se, že jsem se nechala unést pod tvojím receptom. Pěkný receptík!