Bezlepkové syrové pečivo
Bezlepkové syrové trojuholníky
Autor receptu: 29angella29
Možno nevyzerajú dobre, ale chutia
úžasne.
40 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Najskôr si spravíme kvások z teplého mlieka, droždia a cukru.
- Kvások necháme nakvasiť takých 10-15 minút na teplom mieste (pri izbovej teplote).
- Zatiaľ čo sa robí kvások, nachystáme si misu, v ktorej budeme miešať cesto či už ručne alebo hnetacím hákom.
- Do misy dáme bezlepkovú múčnu zmes, soľ, olej a neskôr aj nakvasený kvások.
- Všetky prísady vymiesime či už ručne alebo hnetacím hákom, Vzniknuté cesto necháme potom prikryté kysnúť na cca 20 minút (na teplom mieste).
- Plnka: Zmiešame ručným mixérom, Heru, tavený syr, žĺtok, nasekanú petržlenovú vňať, cesnak a strúhaný syr.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti, každú z nich vyvaľkáme a natrieme plnkou. Cesto zrolujeme a nakrájame na menšie kúsky trojuholníkového tvaru, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom.
- Nakoniec trojuholníky natrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme či už rascou, ľanovými alebo sezamovými semiačkami, to už je na vás čo Vám viac chutí.
- Trojuholníky pečieme vo vyhriatej rúre na 180 - 200 °C, cca 20-25 minút.